«Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη σίτιση - στέγαση των φοιτητών Αγρινίου»

«Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη σίτιση - στέγαση των φοιτητών Αγρινίου»

Την ανάγκη συγκεκριμενοποίησης των προτάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της επικείμενης συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας, για την οποία δεσμεύτηκε η αρμόδια Υπουργός, αλλά και της δυναμικότερης διεκδίκησης, ώστε να πιεστεί περαιτέρω η κυβέρνηση, για την οριστική και βιώσιμη επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που ταλανίζουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα με έδρα το Αγρίνιο, υπογράμμισε ο κ. Γ. Παπαναστασίου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απριλίου, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα, παρουσία και εκπροσώπων των φοιτητών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ζήτησε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις ενότητα προκειμένου, «με μια φωνή», αλλά χωρίς «να χαϊδεύουμε αυτιά», να τεθούν οι βάσεις για ένα βιώσιμο κι ανεξάρτητο, Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο. Και παράλληλα από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και να δημοσιοποιήσει τις πραγματικές διαθέσεις της, ώστε να σταματήσει η σημερινή κατάσταση ομηρίας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Επανέλαβε, για πολλοστή φορά, πως είναι διατεθειμένος να σταθεί δίπλα στους φοιτητές, εάν κι αυτοί θέλουν το Πανεπιστήμιο στην πόλη, υπενθύμισε τις συνεχείς παρεμβάσεις που έκανε στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων του, προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, και σημείωσε ότι ο Δήμος, μεταξύ άλλων, είναι αυτός που συντηρεί το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο όπου στεγάζονται τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου.

«Είμαστε μια Δημοτική Αρχή ενάμιση χρόνου και θεωρώ πως κάναμε αρκετά και θα παλέψουμε ακόμη περισσότερο, σε όλα τα επίπεδα. Είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα πρέπει να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο. Τα αιτήματα των φοιτητών είναι και δική μας αγωνία. Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η κοινωνία του Αγρινίου θέλει να βοηθήσει. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για τη στέγαση και τη σίτιση στο Παλιό Νοσοκομείο ή σε τμήμα του, κι έχουμε επισημάνει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι Τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι βιώσιμα», είπε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγρινίου, ενώ, ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για τον ρόλο μερίδας καθηγητών, κάνοντας λόγο για «νοοτροπία προσωπικού βολέματος».

«Πως όμως θα φανούν οι προσπάθειες μας όταν τα Τμήματα φυλλοροούν και όταν κάποιοι, με ονοματεπώνυμο, παλεύουν να τα καταργήσουν; Πώς να τα στηρίξουμε όταν κάποιοι προσπαθούν να τα διώξουν και υποκινούν και τα παιδιά;», αναρωτήθηκε με νόημα και κάλεσε τους φοιτητές «να μην μπαίνουν «στο τριπάκι» και να μην παίζουν το παιχνίδι όλων όσοι δημιουργούν προβλήματα ως εφαλτήριο για να φύγουν, να έχουν ιδίαν άποψη και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τους παραμυθιάζει».

Ακολουθεί απόσπασμα από τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου:

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr