Φοιτητές Αγρινίου, Δυναμική εμφάνιση, φοιτητές, δημοτικό συμβούλιο αγρινίου Φοιτητές Αγρινίου: Δυναμική εμφάνιση έκαναν οι φοιτητές στο δημοτικό συμβούλιο [BINTEO]

Φοιτητές Αγρινίου: Δυναμική εμφάνιση έκαναν οι φοιτητές στο δημοτικό συμβούλιο [BINTEO]

Οι φοιτητές έκαναν δυναμική εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο, ανέπτυξαν τις θέσεις τους και αποχώρησαν όταν ο δήμαρχος ανέφερε πως πάγια θέση του Αγρινίου είναι η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. 

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Πρώτο και βασικό θέμα στην ατζέντα οι εξελίξεις γύρω από τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Η συνεδρίαση σύμφωνα με το agrinionews, ξεκίνησε παρουσία πολλών φοιτητών οι οποίοι έκαναν δυναμική εμφάνιση με το σύνθημα «ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Σίτιση και στέγαση και δωρεάν σπουδές».

Μίλησαν αρχικά τρεις εκπρόσωποι τους , ανέπτυξαν τα αιτήματα τους, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο και αποχώρησαν όλοι οι φοιτητές όταν αυτός ανέφερε πως πάγια θέση του δήμου είναι η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου.

Σε γενικές γραμμές οι φοιτητές  υπήρξαν απολύτως αιχμηροί για την αντιμετώπιση που- κατά τη γνώμη τους- έχουν από το Αγρίνιο (αρχές και τοπική κοινωνία).

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου  πάντως τόνισε με κάθε τρόπο πως η πόλη στηρίζει  τα αιτήματα  και τις διεκδικήσεις και αναφέρθηκε σε σειρά πράξεων που έγιναν. Υπογράμμισε εκ νέου το αίτημα για χρήση του παλαιού νοσοκομείου για στέγαση-σίτιση των φοιτητών.  Ο πρώην δήμαρχος  Π.Μοσχολιός επίσης ανέφερε πως η τοπική κοινωνία έκανε πολλά θυμίζοντας πως και τα κτίρια είναι δημοτική περιουσία. Παπαναστασίου- Μοσχολιός πάντως παρεκτράπηκαν σε έντονη αντιπαράθεση.  Ο Δ.Τραπεζιώτης ευθυγραμμίστηκε σε γενικές γραμμές με τη θέση των φοιτητών πως οι δημοτικές αρχές ελάχιστα έκαναν αναφέροντας πως η παράταξή του προσυπογράφει απολύτως τα αιτήματά τους.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Όπως προαναφέρθηκε η συζήτηση για τα πανεπιστημιακά τμήματα ξεκίνησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί ο λόγος σε τρεις φοιτητές, εκπροσώπους των τριών τμημάτων.

Οι φοιτητές εμφανίστηκαν απολύτως  αιχμηροί για τη στάση των αρχών και των φορέων του Αγρινίου αλλά και για την αντιμετώπιση που έτυχαν υποστηρίζοντας πως δεν στήριξαν τα αιτήματά τους . «Επιτέλους ας κάνει κάτι η πόλη για τους φοιτητές. Δεν αντέχουμε άλλο», ήταν μια χαρακτηριστική αναφορά.  Ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΔΕΑΠΤ ανέφερε χαρακτηριστικά «τα αιτήματα μας είναι ξεκάθαρα. Τρέξτε για εμάς». Προανήγγειλε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου την Παρασκευή και «προειδοποίησε» πως ενώ μέχρι τώρα η χωροταξική μεταφορά δεν ήταν άιτημα των φοιτητών, πλέον μπορεί να γίνει…

Εις εκ των τριών φοιτητών μιλώντας στο Βήμα του δημοτικού συμβουλίου δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφίσκους» παραγνωρίζοντας ότι σύσσωμος  και διαχρονικά ο τοπικός τύπος στηρίζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Το τελευταίο διάστημα εξάλλου προβάλλει όλες τις κινητοποιήσεις τους.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr