Σία Αναγνωστοπούλου, παραμονή Πανεπιστημιακών Τμημάτων, φοιτητές Αγρινίου Δέσμευση Σίας Αναγνωστοπούλου για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου

Δέσμευση Σίας Αναγνωστοπούλου για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου

Διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου είχε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για τα θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατ’ αρχήν η Υπουργός επανέλαβε εμφατικά τη θέση της κυβέρνησης ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα νέας χωροθέτησης των Τμημάτων του Αγρινίου, συμφωνήθηκε ωστόσο ότι, με αυτό το δεδομένο, επείγει σήμερα η ανάγκη  επίλυσης των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αντιστροφής της πορείας υποβάθμισης που επιχειρείται, και άμεσης και ουσιαστικής αναβάθμισής τους.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Ο Γιώργος Βαρεμένος έθεσε το θέμα της συνεχούς μείωσης των διδασκόντων στα Τμήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα σοβαρό έλλειμμα διδακτικού προσωπικού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι από τις 27 νέες θέσεις που εγκρίθηκαν για το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Πρυτανεία δεν κατένειμε ούτε μία στα τρία Τμήματα του Αγρινίου. Η Υπουργός αναγνώρισε τον κρίσιμο χαρακτήρα του ζητήματος και συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη κάλυψης των κενών σε διδακτικό προσωπικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εν εκτάσει το θέμα της συμβολής των τοπικών φορέων, ιδιαίτερα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων φοιτητικής μέριμνας και της παροχής υπηρεσιών στέγασης και σίτισης στους φοιτητές. Εξετάστηκε, ειδικότερα, η δυνατότητα αξιοποίησης των κτηρίων του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου και διαμόρφωσής τους σε φοιτητική εστία. Η Υπουργός εκτιμά ότι είναι δυνατόν να υπάρξει δανειοδοτική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία όμως απαιτεί ώριμες μελέτες. Η ύπαρξη ωστόσο ενός κτηρίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν, αποτελεί μια καλή βάση για να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση.

Τέλος, η Υπουργός έκανε γνωστό ότι σύντομα θα γίνει συνάντηση με τη συμμετοχή της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσώπων των καθηγητών και των φοιτητών, της Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών, με σκοπό να συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αναβάθμιση των Τμημάτων, καθώς και τα σχετικά αιτήματα που έχουν διατυπωθεί, μεταξύ των οποίων η αναγνώριση του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, η διεύρυνση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων, κλπ.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr