φοιτητές αγρινίου, πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου, πανεπιστήμιο πατρών «Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν»

«Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν»

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που εδρεύουν στο Αγρίνιο εξέδωσε το Ποτάμι Αγρινίου, ζητώντας από το Υπ. Παιδείας να παρέμβει και «να φροντίσει να μη γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας για μετακίνηση – μετάθεση διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου».

Αναλυτικά:

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, νιώθουν ότι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, εξαπατήθηκαν. Δικαιολογημένα είναι σε απόγνωση και διαμαρτύρονται, για την έλλειψη μόνιμων καθηγητών, την μηδαμινή χρηματοδότηση, αλλά και για επαγγελματικά δικαιώματα αντάξια του πτυχίου τους.

Ως τοπική κοινωνία, ανησυχούμε για την αδιαφορία των αρμοδίων, αλλά και την σκόπιμη, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι φοιτητές, προσπάθεια διάλυσης των τμημάτων αυτών. Θέλουμε ποιοτική εκπαίδευση, όπου οι οικονομικές θυσίες των οικογενειών, που έχουν φοιτητές στο Αγρίνιο και όχι μόνο, να πιάνουν τόπο.

Επισημαίνουμε και ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει και να φροντίσει εκτός των άλλων, ώστε να μη γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας για μετακίνηση – μετάθεση διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, κυρίως προς το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου υπάγονται τα τμήματα αυτά, ή και προς άλλα Πανεπιστήμια. Ήδη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποψίλωση από επιστημονικό προσωπικό, που οδηγεί στην υπολειτουργία, στην υποβάθμιση και την απαξίωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.»

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr