Καταγγελία Φοιτήτριας, Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, Φοβόμαστε, Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστημιούπολη πάτρας, πανεπιστήμιο πατρών, upatras, Ρομά πάτρα Καταγγελία Φοιτήτριας: ''Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εντός της Πανεπιστημιούπολης"

Καταγγελία Φοιτήτριας: ''Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εντός της Πανεπιστημιούπολης"

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr εκφράζει τον φόβο και την αγανάκτηση που νιώθουν οι φοιτήτριες εντός της Πανεπιστημιούπολης:

Την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 1/4/2016, κατά το μεσημέρι, πέντε νεαροί Ρομά είχαν μπει σε κτίριο ενός Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι νεαροί χρησιμοποίησαν τις τουαλέτες του Τμήματος, αλλά η συμπεριφορά τους ήταν πολύ προκλητική.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Ένας φοιτητής που βρισκόταν στο κτίριο θεώρησε πως έπρεπε να ενημερώσει. Κατέβηκε, λοιπόν, με συνοδεία ένα καθηγητή και έκπληκτοι είδαν ότι οι νεαροί βγήκαν έξω από το κτίριο και προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο πάρκινγκ του Τμάματος. Αμέσως μετά, ενημερώθηκε ο φύλακας της Πανεπιστημιούπολης ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί φοιτητές. Όταν κατεύθασε, ο φύλακας ήρθε αντιμέτωπος με τους νεαρούς Ρομά, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Κάνω γνωστό το παράπονο μου, αλλά δεν είμαι ρατσίστρια. Δεν είναι όλοι οι ανθρώποι το ίδιο. Δεν είναι όλοι οι Ρομά το ίδιο. Όμως, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά έντονης παρενόχλησης στο χώρο του Πανεπιστημίου. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κλοπές και έχουν απειληθεί φοιτητές (κυρίως φοιτήτριες). Δεν γίνεται να τελειώνει κανείς από τις καθημερινές υποχρεώσεις του στη Σχολή και να τρέμει αν θα βρει άτομα στη στάση του λεωφορείου! Ειδικά οι φοιτήτριες είναι απροστάτευτες!!

Ναι συμβαίνει. Έχει καιρό. Τι να ανεχθεί κανείς ακόμα; Σαν άνθρωπος, σέβομαι ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους χωρίς να τους διαχωρίζω. Όποιος και να ήταν στη θέση τους που να φοβίζει, να επιτίθεται, να φέρεται έτσι, το ίδιο άσχημα θα ένιωθα. Ίσως να μην φταίνε οι νεαροί Ρομά, ίσως έτσι έμαθαν να ζουν, ίσως να μην μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Πού είναι η πολιτεία για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους;

Διαβάστε ακόμη: Ξυλοδαρμός μελών φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Έχει ανακοινωθεί πως θα περιφραχθεί το Πανεπιστήμιο. Και; Οι φύλακες πόσοι είναι; Θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας φύλακας για κάθε κτίριο. Έτσι πρέπει να γίνει. Βέβαια, να έχει αρμοδιότητες μέχρι ενός σημείου ανά περιστατικό.

Δεν είναι θέμα ρατσισμού, για τους εξυπνάκηδες (και ειδικά κάτι "μαχητικές" παρατάξεις της Εστίας). Είναι θέμα σεβασμού και ασφάλειας.

Είναι καιρός, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας να αναλάβει δυναμικά τις ευθύνες της έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των μελών της Πανεπιστημιούπολης.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr