Ξυλοδαρμός μελών, φοιτητικής παράταξης, Πανεπιστήμιο Πατρών,  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξύλο, ΔΑΠ Πάτρας, Πανεπιστήμιο πατρών, upatras Ξυλοδαρμός μελών φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ξυλοδαρμός μελών φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κάτι περισσότερο από λυπηρό πρέπει να χαρακτηρίζεται κάθε περιστατικό ξυλοδαρμού στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χημικού (Πανεπιστημίου Πατρών) αναφέρει πως μέλη της παράταξης της δέχθηκαν επίθεση από 30+ μέλη της ΠΚΣ!

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr δημοσιεύουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα 7/4/16 στο προαύλιο χώρο του Χημικού όπου τραυματίστηκαν σοβαρά μέλη της παράταξης μας από αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ. Τα μέλη της ΠΚΣ χωρίς καμία αφορμή επιτέθηκαν στα μέλη μας και ιδιαίτερα σε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του χημικού, προκαλώντας του και σοβαρούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας όλο το συνδικαλιστικό υλικό που υπήρχε στο χώρο. Σε όλα αυτά πρωτοστάτης ήταν μάλιστα όχι ένα απλό στέλεχος αλλά ο ίδιος ο γραμματέας Πάτρας της ΠΚΣ.

Ως οργάνωση πάντοτε είμαστε ενάντια σε αυτές τις πράξεις βίας και σε αυτούς που τις προκαλούν. Πάγια θέση μας είναι ότι τέτοιες φασιστικές-Χρυσαυγίτικες ενέργειες και πρακτικές δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό και ευνομούμενο πανεπιστήμιο που εμείς οραματιζόμαστε.

Καλούμε λοιπόν τις πρυτανικές αρχές και κάθε άλλο νόμιμο φορέα να προβεί σε ενέργειες για να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών. Μα πάνω από όλα, καλούμε όλους τους φοιτητές να προστατέψουν το πανεπιστήμιο μας από τέτοια φαινόμενα και να απομονώσουν τους λατρευτές των πρακτικών αυτών.

Η βία δεν χωράει στο πανεπιστήμιο όπως και αυτοί που την ασκούν. Όλοι οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται πρέπει να τους απομονώσουν ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα είναι δημοκρατικό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr