Παγκόσμια διάκριση, φοιτητών, Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτητικό διαγωνισμό Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών σε φοιτητικό διαγωνισμό

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών σε φοιτητικό διαγωνισμό

Οι φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών: Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας Φωλιάδης Αναστάσιος Κριλής Ιωάννης Ρούστας Γεώργιος Αθανασίου Φανουρία Παπαϊωάννου Μαρία, με επιβλέποντα καθηγητή τον κύριο Σκόδρα Αθανάσιο, απέσπασαν διπλή διάκριση κατά τη συμμετοχή τους στο διεθνή διαγωνισμό IEEE Signal Processing Cup 2016 Global Competition.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αρχικά 334 φοιτητές από 23 χώρες χωρισμένοι σε 52 ομάδες. Από αυτούς κατάφεραν να τερματίσουν μόνον 33 ομάδες με 200 φοιτητές.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο εντοπισμός της χώρας προέλευσης μιας ηχογράφησης μέσω των αποτυπωμάτων (υπογραφών) που αφήνει το αντίστοιχο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στις 20 Μαρτίου 2016 στη Shanghai της Κίνας, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου ICASSP 2016 (IEEE International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing).

Η ομάδα του Τμήματός με το όνομα UPatrasECE απέσπασε βραβείο για το κύκλωμα καταγραφής των σημάτων -Special Prize for Sensing Circuit System-, καθώς και τιμητική διάκριση για τη συνολική υπεροχή -Honorable Mention for Overall Excellence-. Τα αναλυτικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.icassp2016.org/SPCup.asp

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr