Πανεπιστήμιο Πατρών, τελευταία νέα, 28/3, upatras Πανεπιστήμιο Πατρών | Όλα τα τελευταία νέα του Ιδρύματος (28/3)

Πανεπιστήμιο Πατρών | Όλα τα τελευταία νέα του Ιδρύματος (28/3)

QS RANKING 2016: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το σύστημα QS World Ranking/Top Universities ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε τον μεγαλύτερο διεθνή πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων ανά θεματική περιοχή (QS World University Rankings by Subject). Το Πανεπιστήμιό μας παραμένει σε σταθερή τροχιά διατηρώντας τη θέση του στη γενική κατάταξη, αλλά εμφανίζεται σαφώς βελτιούμενο στις θεματικές περιοχές του. Είναι αξιοσημείωτο ότι, με βάση τον δείκτη της αναγνωρισιμότητας του επιστημονικού έργου (citations per faculty), το Πανεπιστήμιο Πατρών καταλαμβάνει τη θέση 223 (score 60,5) μεταξύ των 400 καλύτερων ΑΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, και έρχεται δεύτερο στη χώρα μας, μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης (θέση 199, score 63,2), ενώ ξεπερνά σημαντικά ΑΕΙ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τις προσπάθειες των μελών ΔΕΠ και το υψηλό ερευνητικό έργο που παράγεται στην κοινότητά μας. Αναλυτικά: ΕΔΩ


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μεσίστιες κυματίζουν, σήμερα, 24 Μαρτίου 2016, οι σημαίες στο Ίδρυμά μας, σε ένδειξη πένθους για τα δεκάδες θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βελγική πρωτεύουσα της 22ας Μαρτίου 2016.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, θέλοντας να συμπαρασταθεί στην περιπέτεια και στην ανάγκη χιλιάδων συνανθρώπων μας που βρίσκονται στη χώρα μας, ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία και θα μεταφέρει στους έχοντες ανάγκη. Το υλικό συγκεντρώνεται στο κτίριο Διοίκησης (ισόγειο, πίσω πλευρά ΒΑ πτέρυγας, πρώην αίθουσα ΚΕΚ), ώρες 8.00 – 12.00 το πρωί και θα παραλαμβάνεται από την κ. Ηλιάνα Βουλδή με ειδική, ανώνυμη, φόρμα. Εφόσον το επιθυμούν, οι Σύλλογοι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που ενδιαφέρονται για παρόμοια διαδικασία, θα μπορούσαν να μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια της Πρυτανείας. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και αναλυτική κατάσταση με τα προτεινόμενα είδη πρώτης ανάγκης, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/5840

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ CLOUD SERVICES

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τη δυνατότητα πλήρους εγκατάστασης του Microsoft Office 2016 (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, OneNote, Publisher, Skype for Business, OneDrive for Business) στους προσωπικούς τους υπολογιστές και πρόσβαση στις υπηρεσίες cloud του Microsoft Office 365. Σημειώνεται ότι, το Πανεπιστήμιο παρέχει μόνο τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης των υπηρεσιών, αλλά δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία τους, όπως και για τα σχετικά δεδομένα που αποθηκεύονται από τους χρήστες στο cloud. Η υποστήριξη εκ μέρους του Πανεπιστημίου περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα επιτυχούς σύνδεσης με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.upnet.gr/office365 (link is external).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5ο FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να συμμετάσχει με εκθεσιακό περίπτερο στο «5o Forum Ενέργειας» που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας στις 1-2 Απριλίου 2016. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν (poster, φυλλάδιο, παρουσίαση, video ή banner), μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (link sends e-mail). Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2610-99 7947 και 2610 96 9056, καθώς και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, για δέκατη συνεχή χρονιά, η Ημερίδα «Εγκέφαλος… Τι… Πως.. Γιατί», όπου συμμετείχαν 230 μαθητές Λυκείου, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων από την Πάτρα και τη Ναύπακτο. Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως, Καθηγητή κ. Γ. Αγγελόπουλο. Η εκδήλωση, που εντάσσεται στη δράση «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο», διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα σχολεία. Την οργανωτική ευθύνη είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμ. Βιολογίας κ. Μ. Μαργαρίτη με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Τμήματος. Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο, 2/4/2016, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας και τοπικά σχολεία. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο», η οποία αποτελεί μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος (Brain Awareness Week) και συντονίζεται από την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies, την International Brain Research Organization και, για την Ελλάδα, από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ PATRAS IQ 2016

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνογνωσίας & Επιχειρηματικότητας, προσκαλεί όσους φοιτητές το επιθυμούν, να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στις 15-17 Απριλίου 2016. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση εθελοντή (link is external), (link is external) έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (link sends e-mail) και στο 2610 969057.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, οι εξής εκδηλώσεις: 

Επετειακή εκδήλωση, με τίτλο «Η Ελληνίδα γυναίκα κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας και κατά την Επανάσταση του 1821», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το Σάββατο, 26 Μαρτίου και ώρα 18.00.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση «…ας τραγουδήσω και ας χαρώ…», που διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής, με φιλανθρωπικό σκοπό, για την οικονομική ενίσχυση του Φ.Σ. «Κιβωτός της Αγάπης». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27/3 και ώρα 20.30, συμμετέχουν η «Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων» του Δημοτικού Ωδείου και οι Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:

Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666.

Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής).

Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882.

Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr