Σε φρούριο μετατρέπεται το Πανεπιστήμιο Πατρών για λόγους ασφαλείας - Μετά τις μπάρες, έρχεται και περίφραξη

Σε φρούριο μετατρέπεται το Πανεπιστήμιο Πατρών για λόγους ασφαλείας - Μετά τις μπάρες, έρχεται και περίφραξη

Με φύλακες και ομάδες επιφυλακής προσπαθεί το Πανεπιστήμιο της Πάτρας να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τα κτίρια.  Καθώς μάλιστα πλησίον της πανεπιστημιούπολης έχουν εγκατασταθεί σκηνίτες, οι υποψίες στρέφονται και προς τα εκεί.

"Συστήνουμε σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει" είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η πρύτανις  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, επιβεβαιώνοντας τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί. " Το Πανεπιστήμιο είναι μια μικρή κοινωνία που εκτείνεται σε 2.500 στρέμματα και 100 κτίρια, είναι τόσο ασφαλές όσο η Πάτρα και όλες οι πόλεις. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάθεση να αναπτύξουν παραβατική συμπεριφορά, θα υπάρχει κι ένα έλλειμμα ασφάλειας" είχε προσθέσει η ίδια.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Για τη ριζική αντιμετώπιση αποφασίστηκε να προχωρήσει η περίφραξη της πανεπιστημιούπολης με πόρους που θα διαθέσει, μέσω προγράμματος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έτσι, μετά τις μπάρες στις πύλες εισόδου - εξόδου που έχουν εγκατασταθεί, η ασφάλεια του Πανεπιστημίου θα ενισχυθεί με περίφραξη μετατρέποντας το σε φρούριο. Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται απαραίτητα, δεδομένου ότι η  πανεπιστημιούπολη εκτείνεται σε 2.500 στρέμματα και διαθέτει 100 κτίρια, σε ορισμένα από τα οποία υπάρχει δραστηριότητα ακόμη και τις βραδινές ώρες.  

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr