Φοιτητής Ελληνικού Πανεπιστημίου, Νόμπελ, πανεπιστήμιο πατρών Φοιτητής Ελληνικού Πανεπιστημίου έτοιμος για... Νόμπελ!

Φοιτητής Ελληνικού Πανεπιστημίου έτοιμος για... Νόμπελ!

Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα για το Τμήμα Φυσικής καθώς ο τεταρτοετής φοιτητής Θεόδωρος Ν. Παπανικολάου είναι ο μοναδικός Ελληνας προπτυχιακός φοιτητής που επιλέγει για να συμμετάσχει στις εργασίες της 66ης συνάντησης με τους νομπελίστες (66th Lindau Nobel Laureate Meeting) που φέτος είναι αφιερωμένη στον τομέα της φυσικής.

Στη συνάντηση αυτή που θα γίνει στις 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Lindau της Γερμανίας, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Τερζής «ένας μεγάλος αριθμός από νομπελίστες συναντά και αλληλεπιδρά με την επόμενη γενιά κορυφαίων επιστημόνων» και προσθέτει «επιλέχθηκαν 400 νέοι επιστήμονες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές) από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποτελούν την εκκολαπτόμενη επιστημονική ελίτ του αύριο και οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν το επιστημονικό έργο διεξάγοντας καινοτόμο έρευνα σε όλους τους τομείς της φυσικής».


Ο κ. Τερζής δεν παραλείπει να συγχαρεί τον φοιτητή Θεόδωρο Παπανικολάου, ο οποίος έπειτα από μία διαδικασία επιλογής πολλών σταδίων είχε την συγκεκριμένη επιτυχία. «Του ευχόμαστε μία λαμπρή επιστημονική καριέρα γεμάτη ανάλογες επιτυχίες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε όποιο κλάδο της φυσικής κι αν ασχοληθεί ερευνητικά».

Περισσότερα άρθρα που αφορούν τη Φοιτητική Ζωή μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ή ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr