Ενημέρωση, φοιτητικής κοινότητας, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ΦΩΤΟ, upatras Ενημέρωση φοιτητικής κοινότητας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΦΩΤΟ)

Ενημέρωση φοιτητικής κοινότητας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (15/2), η δράση ενημέρωσης των φοιτητών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δράση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού (13η Φεβρουαρίου) και κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εξέταση των φοιτητών με «checkpoint» εντός της Κινητής Μονάδας Υγείας. Εκατοντάδες φοιτητές ενημερώθηκαν, ενώ διατέθηκε έντυπο υλικό, προφυλακτικά και εξετάστηκαν 47 άτομα.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ιατρός – παθολόγος, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ παραβρέθηκαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού είχε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την HIV λοίμωξη.» επισήμανε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών