Διεθνής συνεργασία, Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών Διεθνής συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Διεθνής συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας με το University of Texas MD Anderson Cancer Center (MDACC). Πρόκειται για ένα από τα νοσοκομεία παγκόσμιας αναφοράς που ασχολούνται αποκλειστικά με τον καρκίνο και αντιμετωπίζει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ασθενών ενώ, παράλληλα, εφαρμόζει καινοτόμες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση τους, μέσα από πρωτοπόρες κλινικές μελέτες για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.

Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον Μάρτιο του 2015 κλιμάκιο του MDACC, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής και συζήτησε θέματα πιθανών συνεργασιών.


Το Σύμφωνο Συνεργασίας, πέρα από τη ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του Ιδρύματός μας, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα για την περαιτέρω ώθηση της έρευνας μελών του Πανεπιστημίου μας σε σύγχρονα θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, ενώ, παράλληλα, ερευνητές και φοιτητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο MDACC και να συμμετάσχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας, πενταετούς διάρκειας αρχικά, υπεγράφη στο Πανεπιστήμιο Πατρών την Κυριακή, 31/1/2016, όπου παρέστησαν οι Dr. Oliver Bogler (Senior Vice President for Academic Affairs) και Dr. Shubhra Ghosh (Project Director, Global Academic Programs), ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Καθ. Ν. Καραμάνος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθ. Δημήτριος Γούμενος.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr