Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, παρατάξεις, Πανεπιστήμιο Πατρών, 4/02, εξεταστική, upatras Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Στον "χορό" των κινητοποιήσεων μπαίνει και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις παρατάξεις του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να αντιδρούν στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό .

"Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί μια νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Η πρόταση της κυβέρνησης, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, έρχεται να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων, αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές τους και τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Οι νέοι εργαζόμενοι, με τους μισθούς των 500-600 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, καλούνται να πληρώσουν αυξημένες εισφορές για να έχουν ασφάλιση" αναφέρει το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικού, Μαθηματικού, Οικονομικού, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ και η Επιτροπή Ανέργων καλούν όλους τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και την απεργία της Πέμπτης 4 Φευρουαρίου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούμε με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, της πρόνοιας, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με το γεγονός ότι για να πάρει ένας νέος άνθρωπος σύνταξη θέλει 3 ζωές.

Τα «δωράκια» της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες συνεχίζονται, τέτοιο είναι και το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αποτελεί μόνιμη απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε να απαλλαγούν από το «κόστος» της ασφάλισης των εργαζομένων" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr