τελευταία νέα, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/11 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/11)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/11)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Η επέτειος αυτή έχει μια ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιό μας, καθώς συνδυάζει τη γενέθλια ημέρα του Ιδρύματος αλλά και τον εορτασμό του προστάτη άγιου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου. Κατά τη φετινή χρονιά το Πανεπιστήμιο συνεχίζει τον «διάλογο» με τους ανθρώπους του πνεύματος που δρουν ή βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη πόλη μας, ο οποίος ξεκίνησε κατά τον περσινό πανηγυρικό εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο αυτό, τιμά τους διακεκριμένους λογοτέχνες Ρέα Γαλανάκη, Δημήτριο Κάββουρα, Διονύσιο Καρατζά και Κωνσταντίνο Λογαρά, για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει, μέσα από την πνευματική τους παραγωγή, τόσο στην ανάδειξη της πόλης μας και στοιχείων της ταυτότητάς της όσο και για τη συμβολή τους στην εξέλιξη της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία «Μουσικής Δωματίου» από το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, όπου θα ακουστούν έργα των W.A. Mozart, Pablo de Sarasate, G. Gerschwin, Ν. Σκαλκώτα και Θ. Κάββουρα. Το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» αποτελούν οι Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα). Συμμετέχει ο Βιλέν Καραπετιάν (Κοντραμπάσο). Περισσότερα: http://www.upatras.gr/el/node/5547


Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο Πατρών: Υποτροφίες για …λίγους! ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

ΣΤΟ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015

Το Πανεπιστήμιό μας θα συμμετάσχει, με δύο εκδηλώσεις, στο «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015 / 18ο MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ», που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες (21-22 Νοεμβρίου 2015) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. 

• Η μια εκδήλωση, για την προβολή συνεργατικών δικτύων ικανών για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας στην περιοχή και στη χώρα, με τίτλο «Συνεργατικά Δίκτυα Ανταλλαγών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 (ώρες 12:00-14:00) με συντονιστή τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή Οδ. Κουφοπαύλου και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των εξής Καθηγητών του Ιδρύματός μας: Νίκος Αβούρης, «Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών: ένας περιφερειακός πόλος για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα», Δημήτρης Μούρτζης, «Additive Manufacturing: Applications, Trends and Challenges», Πέτρος Γρουμπός, «Βιώσιμες Λύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Εφαρμοσμένες σε Χαμηλού Κόστους Οικολογικά Κτίρια και Στηριγμένες σε Προηγμένα Εργαλεία ΤΠΕ», και Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, «Ηλιακή Ενέργεια, ένας εθνικός αναπτυξιακός τομέας και δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας». 

• Η δεύτερη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δ.Ε. και το Πανεπιστήμιο Πατρών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21/11 και ώρες 10.30 – 12.30 με θέμα: «Η δυναμική της δικτύωσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Patras IQ – Έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας. Αποτίμηση - προοπτικές», με ομιλητές την Αναπλ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλο, τον Αναπλ. Πρυτάνεως Δ. Πολύζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλ. Μαρλαφέκα. 

Σας περιμένουμε!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ 10th EQAF

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (10th European Quality Assurance Forum – EQAF), που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από το Quality Assurance Agency / UCL Institute of Education τις ημέρες αυτές (19-21 Νοεμβρίου), εκπροσωπούμενο από την Πρύτανι και τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων. 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΑΛΗΣ»

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ: «Πόντος, Καππαδοκία, Αϊβαλί: Στα χνάρια της Μικρασιατικής Ελληνικής», το οποίο εκπονήθηκε με τη συνεργασία τριών φορέων (Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ Αθηνών & ΕΚΠΑ) και επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου μας Αγγελική Ράλλη παρουσιάστηκαν το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015, σε ημερίδα που διοργανώθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση ενός τριδιαλεκτικού ηλεκτρονικού λεξικού 7500 λημμάτων, με ελεύθερη πρόσβαση, το οποίο περιλαμβάνει τις μικρασιατικές διαλέκτους: ποντιακά, καππαδοκικά και αϊβαλιώτικα, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων σπάνιου προφορικού και γραπτού υλικού. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων: www.lmgd.philology.upatras.gr. 

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανοίγουν στόματα για τις υποτροφίες του ιδρύματος Μεντζελόπουλου

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας, συνεχίζοντας το θεσμό πού καθιέρωσε από την περσινή περίοδο, ανοίγει και φέτος  την πόρτα του στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ για την παρακολούθηση της κεντρικής παραγωγής του. Με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συγκλονιστικό, διαχρονικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου»  με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Κώστα Καζάκο, με αξιόλογους ηθοποιούς και συντελεστές κυρίως από την περιοχή μας, και με μουσική του Διονύση Τσακνή. Οι παραστάσεις των φοιτητικών εβδομάδων θα πραγματοποιηθούν: 1η φοιτητική εβδομάδα, Πέμπτη (19/11) έως Σάββατο (21/11) στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή (22/11) στις 8.00 μ.μ. και 2η φοιτητική εβδομάδα, Πέμπτη (26/11) έως Σάββατο (28/11) στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή (29/11) στις 8.00 μ.μ. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Ο επικαιροποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος του Πανεπιστημίου, ο οποίος περιλαμβάνει τα νεοεκλεγέντα θεσμικά όργανα, τις Κοσμητείες, τις Γραμματείες Τμημάτων, τις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, συμβούλια και επιτροπές, πολιτιστικές δραστηριότητες, περιφερειακές υπηρεσίες, τα σχολεία της Πανεπιστημιούπολης, κ.ά, έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/tilefonikos_katalogos_ypiresion_monadon_pp.pdf

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr