Πανεπιστήμιο Πατρών: Υποτροφίες για …λίγους! ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών, Υποτροφίες, ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Υποτροφίες για …λίγους! ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Σωρεία ερωτηματικών έχει προκαλέσει σε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες από την Πάτρα και τις οικογένειες τους, ο τρόπος με τον οποίο το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών διαχειρίστηκε το θέμα των υποτροφιών του ιδρύματος Μετζελόπουλου, οι οποίες δίνονται κάθε χρόνο.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Οι υποτροφίες αφορούν σε 30 πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο της Πάτρας και οι οποίοι είναι από την Πάτρα. Κάθε ένας από τους εισαχθέντες που πληρούν τις προϋποθέσεις λαμβάνουν το πόσο των 5.000 ευρώ.

Το περίεργο στην όλη ιστορία όπως γράφει το patrastimes, είναι, πως η διοίκηση του Οικονομικού τμήματος, ανάρτησε στο διαδίκτυο και μόνο, την σχετική ανακοίνωση, καθώς αποκλείστηκαν όλοι οι άλλοι τρόποι ενημέρωσης. Όταν λέμε διαδίκτυο, εννοούμε μόνο στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Τμήματος!!!

Τα πιο ωραίο ωστόσο αφορούν τόσο στην ημερομηνία όσο και στη διάρκεια της ανάρτησης σχετικά με την υποτροφία.

Η ανάρτηση της σχετικής ανακοίνωσης, με την οποία όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μπορούσαν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έγινε στις 8 Οκτωβρίου παραμονή λήξης της προθεσμίας και «κατέβηκε» ένα 24ωρο αργότερα 9 Οκτωβρίου ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς τίθεται θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, δεδομένου ότι εντελώς τυχαία ήταν κάτι περιορισμένος ο αριθμός των ενδιαφερομένων είχε την …πολυτέλεια να πληροφορηθεί.

Συνεπώς, πρωτοετής φοιτητές και φοιτήτριες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις πιάστηκαν στον «ύπνο», με αποτέλεσμα να στερηθούν το δικαίωμα διεκδίκησης της υποτροφίας σε καιρούς δύσκολους γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.