Φοιτητές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσουν στεφάνι, Πολυτεχνείο, BINTEO Φοιτητές δεν επέτρεψαν σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι για το Πολυτεχνείο [BINTEO]

Φοιτητές δεν επέτρεψαν σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι για το Πολυτεχνείο [BINTEO]

Ένταση νωρίτερα στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημιου Πατρών στην οδό Κορίνθου όταν μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Σιδηρόπουλο, που μετέβησαν στο σημείο για να καταθέσουν στεφάνι με αφορμή την αυριανή επέτειο του πολυτεχνείου φέρονται να παρεμποδίστηηκαν από φοιτητές.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι ομάδα φοιτητών τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το σημείο κάτι που τελικά συνέβη μετά από στιγμές έντασης και λεκτικών διαπληκτισμών.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Από το πρωί ο φοιτητικός κόσμος αυξάνεται σταδιακά μέσα και έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Οι φοιτητές έχουν αναρτήσει από χθες κιόλας, πανό ενώ έχουν τοιχοκολλήσει αφίσες, με τις οποίες καλούν τον κόσμο στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ,για τον εορτασμό των 42 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας, Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕφ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ του ΤΕΙ Πάτρας, η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας μέλος της ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ καλούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες της Πάτρας στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον ταξικό εορτασμό των 42 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «Διδασκόμενοι από την πείρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και εμπνεόμενοι από τη δράση των φοιτητών και του λαού εκείνες τις ηρωικές μέρες βγάζουμε συμπεράσματα για το σήμερα τιμώντας αγωνιστικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν!

Τιμάμε τον ταξικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Καλούμε όλο το λαό της Πάτρας:

  • Την Κυριακή 15/11 οργανώνουμε συναυλία στη Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου με φοιτητικά συγκροτήματα στις 19:00.
  • Τη Δευτέρα 16/11 καταθέτουμε στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος και της Παλιάς Ασφάλειας (συγκέντρωση στις 17:00 στην πλ. Γεωργίου).
  • Την Τρίτη 17/11 συμμετέχουμε στη πορεία για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μαζί με σωματεία εργαζομένων και συλλόγους της Πάτρας, στις 18:00 από την πλατεία Γεωργίου».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr