Χωρίς ρεύμα, απειλείται, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Πατρών Χωρίς ρεύμα απειλείται να μείνει το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πάτρας

Χωρίς ρεύμα απειλείται να μείνει το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πατρών

Σε άσχημη θέση βρίσκονται Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Πατρών και όμορα ιδρύματα εκπαίδευσης, λόγω τεράστιων οικονομικών οφειλών, στα οποία οδήγησε η πολυετής οικονομική κρίση στη χώρα.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ και του ΤΕΙ Πάτρας ΕΔΩ

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Δίνεται «μάχη» από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να κρατηθούν ανοιχτά, αφού πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα, με συνέπεια να παραμονεύει ο κίνδυνος λουκέτου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Όλα τα παραπάνω παραπάνω επιβεβαιώνει η βουλευτής και αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 FM, τόνισε πως «είμαστε σε συνθήκες περίπου πολέμου» αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η κα Αναγνωστοπούλου είπε ότι οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο, προκειμένου να επιτευχθούν δύο βασικοί στόχοι: να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των ιδρυμάτων και να αποτραπεί η φυγή στο εξωτερικό καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών ενώ ερωτηθείσα αν υπάρχουν διεθνείς προδιαγραφές που καθορίζουν τη λειτουργία ενός πανεπιστημίου και αν στην Ελλάδα έχουμε περάσει τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές», η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε περάσει πολλές κόκκινες γραμμές, «όχι μόνο για τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, αλλά για τα νοσοκομεία και για τα πάντα».

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων θα ζητηθεί από τη ΔΕΗ να ενταχθούν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας στους λεγόμενους μεγάλους καταναλωτές και να έχουν μειωμένα τιμολόγια.

«Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τα πανεπιστήμια. Έχουμε συζητήσει επίσης τι νομοθετικές ρυθμίσεις θα κάνουμε, για να έχουν κάποια ευελιξία οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια με διαφορετικούς κωδικούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στη λειτουργία των ιδρυμάτων».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών