τελευταία νέα, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 17/10 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17/10)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17/10)

ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Πανεπιστημίου Πατρών», το οποίο έχει συμβάλει όχι μόνο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών μάθησης στο Πανεπιστήμιό μας, αλλά και στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος, καθώς ένας αριθμός μαθημάτων μας είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμος και δωρεάν διαθέσιμος στο διαδίκτυο, για χρήση όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας (σε μαθητές, επαγγελματίες, κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του!). Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής κινητοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός μελών ΔΕΠ, άλλων μελών της κοινότητας μας και συνεργατών, σε ρόλους παραγωγής μαθησιακού υλικού και υποστήριξης της διαδικασίας. Η κινητοποίηση και ο ενθουσιασμός της κοινότητάς μας έφερε το Πανεπιστήμιο Πατρών πρώτο στην παραγωγή ανοικτών μαθημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως διαπιστώνει κανείς αν επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://opencourses.gr/universities.xhtml?ln=el (εθνική πύλη ανοικτών μαθημάτων), όπου φαίνονται τα συνολικά αποτελέσματα του έργου, στο οποίο συμμετείχαν 25 ιδρύματα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ξεπερνώντας άλλα, μεγαλύτερα, Ιδρύματα, είναι πρώτο στην παραγωγή μαθημάτων με 335 ανοικτά μαθήματα (σε σύνολο 2200 μαθημάτων), αξιοσημείωτο αποτέλεσμα όχι μόνο ως προς την ποσοτική αλλά και την ποιοτική διάσταση, καθώς το Πανεπιστήμιό μας ξεχώρισε ως προς το πλήθος των μαθημάτων και την ποιότητα τους, αλλά και ως προς την αρτιότητα της παραγωγής βιντεοδιαλέξεων. Σύντομα αναμένεται μια ανοικτή εκδήλωση, με τα συμπεράσματα του έργου και προτάσεις για τη συνέχεια. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΚ 

Ξεκίνησαν στο ΚΕΚ του Πανεπιστημίου μας οι συναντήσεις τού εξ' αποστάσεως προγράμματος «Κατάρτισης και Πιστοποίησης Επαγγελματικών Αγγλικών (Business English)», όπου συμμετέχουν 27 συνολικά εκπαιδευόμενοι: διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και άλλων δημοσίων φορέων, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες και στελέχη από κάθε περιοχή της Ελλάδος όπως Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Σάμος. Στις πρώτες, ζωντανές και εικονικές, συναντήσεις που έλαβαν χώρα, οι συμμετέχοντες έλαβαν αναλυτικές οδηγίες και υλικό, ενώ εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των πλατφορμών τηλεκπαί-δευσης που θα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα συνδυάζει τόσο τακτικά μαθήματα σε «εικονική τάξη» με διδάσκοντα, όσο και ευέλικτη ατομική μελέτη με εκπόνηση εργασιών και την εκτέλεση διαδραστικών ασκήσεων. 

18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων, θα διεξαχθεί στις 23-25 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.30, και την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο συγγραφέας και ποιητής Τίτος Πατρίκιος, με θέμα: «Η λειτουργία των οργάνων και η λειτουργία των Λέξεων». Μετά το πέρας της Τελετής Έναρξης θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων. Η είσοδος στην τελετή έναρξης είναι ελεύθερη για όλους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

http://www.hellenictransplantcongress2015.gr/

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου μας που στηρίζονται στη μόνιμη έκθεση που φιλοξενεί ο χώρος «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 με πλούσιο πρόγραμμα. Οι σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μία ή περισσότερες από τις 16 διαφορετικές δράσεις για: τη λειτουργία του Μουσείου, την επικοινωνία, τα μηνύματα, τον τηλέγραφο, το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο, το κινητό, τον υπολογιστή, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τον ήχο. Κάθε εκπαιδευτική δράση είναι ειδικά σχεδιασμένη για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στην περιοδική Έκθεση «Το φως και το χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» που συνδιοργανώνεται με τα ΕΚΦΕ Αχαΐας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, θα ξεκινήσουν στις 23 Νοεμβρίου 2015. Περισσότερα για τις δραστηριότητες του ΜΕΤ: 

https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ!

Οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ), ένας σύλλογος με πλούσια παραγωγή και μακρά ιστορία, που ιδρύθηκε πριν από 34 χρόνια και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ίδρυμα Ι. & Ε. Τοπάλη, ξεκινά τις φετινές του δραστηριότητες. Στις ΠΟΦΠΠ λειτουργούν τα λειτουργούν τα εξής τμήματα: Θεατρικό, Εικαστικό, Φωτογραφικό, Κινηματογραφικό, Ζογκλερικό, Λογοτεχνικό, Ρητορικό, Χορευτικό (με τις εξής ομάδες: Παραδοσιακό, Λάτιν, RnB, Popping, Σύγχρονο, Μοντέρνο, Τάνγκο, Break). Το «Στέκι των ΠΟΦΠΠ», που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 58 (επί της παραλιακής ζώνης, στη «Μαρίνα», μεταξύ των οδών Λευκωσίας και Κύπρου), ανοίγει το Σαββατοκύριακο αυτό, 17-18 Οκτωβρίου (ώρες: 17:30-22:30), ενώ από τη Δευτέρα 20/10/2015 ξεκινούν κανονικά τα προγράμματα. Ο Σύλλογος περιμένει τους φοιτητές μας που έχουν ανάλογα ενδιαφέροντα, μεγαλύτερους και πρωτοετείς, να γνωριστούν από κοντά και να ενταχθούν στις δράσεις του. Περισσότερα στο FB: pofpp 

Τους ευχόμαστε καλή χρονιά, με πλούσιες παραγωγές!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Ξεκινούν τα μαθήματα σκοποβολής

Από την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 ξεκινά τις δράσεις του το πανεπιστημιακό Σκοπευτήριο και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη απόγευμα (ώρες: 16.30 – 18.30), στη σοφίτα του Β΄ κτιρίου. Το σκοπευτήριο αποτελεί ένα από τα πρώτα και ιστορικά τμήματα του πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, που αριθμεί 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Στο σκοπευτήριο παραδίδονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε αεροβόλο τουφέκι και αεροβόλο πιστόλι, ανδρών και γυναικών, αρχαρίων και προχωρημένων, και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, διδάσκοντες, εργαζόμενοι). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η κάρτα του Γυμναστηρίου. Για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε από το Γυμναστήριο: τηλ.: 2610993055, http://gym.upatras.gr/, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr