Πανεπιστήμιο, Πατρών, Παύει, πρύτανης, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου,2015,panepisthmio,patron,eikones,gynaika,venetsana,kyriazopoulou Πανεπιστήμιο Πατρών: Παύει να είναι πρύτανης η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Πανεπιστήμιο Πατρών: Παύει να είναι πρύτανης η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία απασχόλησε ιδιαίτερα το Αγρίνιο εξαιτίας των μεθοδεύσεων της για αρπαγή των πανεπιστημιακών τμημάτων, παύει (προς το παρόν τουλάχιστον) να είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Αυτό συνέβη καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας κήρυξε άκυρες τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με απόφασή του, μετά την προσφυγή του καθηγητή κ. Βασίλη Αναστασόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας που εξηγεί τους λόγους:

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Σας ενημερώνω ότι, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 3238/3.9.2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την αίτηση του κ. Βασιλείου Αναστασόπουλου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών περί ακυρώσεως αποφάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάληψη της θέσης του Πρύτανη, η οποία έγινε δεκτή από το ΣτΕ και αναμένεται το επίσημο υπογεγραμμένο έγγραφο.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος αναλαμβάνει καθήκοντα Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πατρών (φωτό)

Η Πρυτανεία σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των συναδέλφων μας να προσβάλουν τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων , καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Επομένως οδηγούμεθα σε νέες εκλογές για ανάδειξη Πρύτανι/η.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών ΕΔΩ

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας , από σήμερα μέχρι τις εκλογές, καθήκοντα Πρυτάνεως εκτελεί ο Καθηγητής κ. Ν.Καραμάνος. Σας διαβεβαιώνω ότι, η Πρυτανεία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς το έργο της μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το Πανεπιστήμιο οφείλει σύντομα να επανέλθει σε κανονικότητα ώστε να ξεπεραστούν τάχιστα προβλήματα που αφορούν σε χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου και εκλογές μονομελών και συλλογικών οργάνων.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την άψογη συνεργασία που είχαμε το χρόνο που πέρασε, και πιστεύω ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με τρόπο αντάξιο του κύρους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι διαδικασίες υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης, θα διενεργηθούν με βάση τα οριζόμενα στην εν λόγω απόφαση και στις σχετικές διατάξεις.

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Καθηγήτρια

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr