18 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, σαν φοιτητές στην Πάτρα!

Πρωτάκια καλώς ήρθατε στην Πάτρα!

18 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, σαν φοιτητές στην Πάτρα!

Αρχικά συγχαρητήρια. Φτάσατε τον στόχο σας και ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος ελπίδα ανοίγεται μπροστά σας...


Αφού κάνετε τα απαραίτητα στο Πανεπιστήμιο (αίτηση για εγγραφή) και βρείτε και κανά σπιτάκι το οποίο προσεκτικά πρέπει να επιλέξετε πρέπει να γνωρίσετε την πόλη.

Αν είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Η Πάτρα αγαπημένοι μου πρωτοετείς, είναι μια αρχοντική και καλλιτεχνική πόλη και παράλληλα και λαϊκή και ζωντανή όπως και οι άνθρωποί της.

Μια πόλη 334 τετραγωνικών χιλιομέτρων με 2000 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο. 46.000 κτίρια και 80.000 νοικοκυριά.

Την καθημερινότητα σου, εσύ θα την επιλέξεις! Εμείς συγκεντρώσαμε 18 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην Πάτρα. Όλα τα υπόλοιπα θα σου φανούν εύκολα στην συνέχεια!

1) Διατροφή ή δίαιτα. Στην Πάτρα θα φας από γευστικές κρέπες, σάντουιτς και σουβλάκια μέχρι παγωτό από τα καλυτέρα ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας και λουκουμάδες από επιλεγμένα καταστήματα.

2) Να μένεις μέσα. Μην θυσιάζεις τα βράδια σου, μόνος στο σπίτι. Η Πάτρα έχει απεριόριστες επιλογές για έξοδο. Αν δεν έχεις παρέα, βρες!

3) Να βγαίνεις μόνο σε μαγαζιά. Στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου ή της Αγίου Νικολάου σερβίρονται οι πιο παγωμένες μπύρες από το... περίπτερο.

4) Nα φύγεις στο Καρναβάλι. Εδώ έρχονται από Ορεστιάδα και Κύπρο. Εσύ που θα πας; Μάλλον το σπίτι σου θα γίνει «ξενοδοχείο».

5) Να μην πάρεις γαλότσες – αρβύλες – ομπρέλα. Δόξα σι ο κύριος από βροχές και σεισμούς είμαστε καλά... Εμείς τους έχουμε συνηθίσει!

6) Να τη συγκρίνεις με άλλες πόλεις της επαρχίας ή και την Αθήνα. Θα πέσεις σε σφάλμα αφού αυτή η πόλη δεν είναι ούτε «χωριό» αλλά ούτε έχει τις δυνατότητες της Αθήνας. Είναι μια καθαρά φοιτητούπολη!

7) Να μένεις μόνο κέντρο. Ρίο, Βραχναίικα, Ψαθόπυργος και οι τριγύρω περιοχές είναι ότι χρειάζεσαι για φαγητό, βόλτα ή και διασκέδαση.

8) Να ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες σε Αγίου Νικολάου, στα συντριβάνια της πλ. Γεωργίου ή μπροστά από το Δημοτικό θέατρο.

9) Να πεις κάτι για την Παναχαϊκή ή να κοροιδέψεις τα «νι» και τα «λι» των Πατρινών.

10) Να χρησιμοποιείς το «μινάρας» χωρίς γνώση και επειδή απλά το άκουσες.

11) Να αδιαφορήσεις για τα κουτουκάδικα και live-αδικα της περιοχής. Θα γνωρίσεις καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα αγαπήσεις.

12) Να ξεχάσεις να αγοράσεις τεντούρα για το σπίτι σου και τους δικούς σου.

13) Σουβλάκι = Καλαμάκι και όχι ολόκληρη η πίτα η οποία έχει τζατζίκι συνήθως!

14) Να τσαντιστείς που σου κορνάρουν στο φανάρι. Συνήθεια είναι!

15) Να μείνεις μόνος. Ερωτεύσου! Είμαστε καλά παιδιά...

16) Να πιείς και να οδηγήσεις... Μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων, στην Γούναρη, στις πύλες του Νέου λιμανιού κλπ... Γενικά όταν πιείς πάρε ταξί!

17) Να σε ρωτήσει ταξιτζής αν μπορεί να πάρει επιβάτη και να πεις «ναι»... Θα γίνουν σύντομα 5 τα άτομα (τουλάχιστον).

18) Να ξεχάσεις να βάλεις το www.foititikanea.gr στους σελιδοδείκτες του υπολογιστή σου... Έχουμε πολλά να πούμε!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr