ΟΧΙ από τον Υπουργό Παιδείας στη μεταφορά Σχολών από το Αγρίνιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών ΟΧΙ από τον Υπουργό Παιδείας στη μεταφορά Σχολών από το Αγρίνιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΟΧΙ από τον Υπουργό Παιδείας στη μεταφορά Σχολών από το Αγρίνιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Απαράδεκτη, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μεταφορά των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα.

«Η απόφαση αυτή υποθηκεύει το επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων, οι οποίοι ανησυχούν για την υποβάθμιση των πτυχίων τους και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Στερεί, ωστόσο, από τους πολίτες του Νομού την πολιτιστική και πνευματική τους αναφορά» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος απευθύνοντας ερώτηση στον υπουργό Παιδείας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Ο Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας ανέφερε πως «διαφωνούμε με την απόφαση αυτή και δεν σκοπεύουμε να την επικυρώσουμε ως Υπουργείο Παιδείας , μολονότι σεβόμαστε, βεβαίως, την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων και τις αποφάσεις της Συγκλήτου. Και δεν σκοπεύουμε να την επικυρώσουμε, ακριβώς γιατί το όλο πρόβλημα των Τμημάτων του Αγρινίου είναι σημαντικό. Ήρθαμε σε επαφή και με τους φοιτητές και με τους φορείς των Τμημάτων αυτών. Τα επιχειρήματά τους είναι ισχυρά».

Στην δευτερολογία ο υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το newsbeast.gr, δήλωσε ότι «ξέρουμε τα τμήματα του Αγρινίου. Είναι καλά τμήματα. Όπως είπα, έχουμε έλθει σε επαφή και με διδάσκοντες και με φοιτητές με πολύ ωραία μορφή διαλόγου και αλληλοκατανόησης. Και μαζεύουμε σιγά-σιγά όλες τις παραμέτρους και όλες τις γνώμες, ώστε όταν φτάσουμε στο νομοσχέδιο πλέον, να έχουμε την κατά το δυνατόν συναίνεση, την κατά το δυνατόν στήριξη όχι μιας τοπικής κοινωνίας ενάντια σε μια άλλη ή ενός φορέα ενάντια σε έναν άλλο, αλλά όλων»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr