Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών: Να μεταφερθούν τα 3 τμήματα από το Αγρίνιο Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών: Να μεταφερθούν τα 3 τμήματα από το Αγρίνιο

''Να μεταφερθούν τα 3 τμήματα από το Αγρίνιο''

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να συζητήσει στην μεθαυριανή της συνεδρίαση το θέμα της μεταφοράς τριών τμημάτων του που εδρεύουν στο Αγρίνιο στην Πάτρα, άναψε φωτιές. Μέχρι και απειλές φέρεται να δέχθηκε η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου από κυβερνητικό βουλευτή. Το θέμα τίθεται στην συνεδρίαση της Συγκλήτου με αφορμή ομόφωνα ψηφίσματα των Τμημάτων και του Συλλόγου Φοιτητών για μεταφορά τους στην Πάτρα. Οπως δηλώνει η κυρία Κυριαζοπούλου τα τρία τμήματα δεν λειτουργούν υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος. Δεν υπάρχουν εστίες ενώ τα κτίρια είναι ενοικιαζόμενα.

Οι φοιτητές είναι απομονωμένοι λες και είναι φοιτητές δεύτερης ποιότητας. Και τέλος οικονομικά δεν μπορεί να στηριχθεί η λειτουργία των τμημάτων στο Αγρίνιο. Με την κυρία Κυριαζοπούλου επικοινώνησαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Γιώργος Βαρεμένος. Μάλιστα ο κ. Βαρεμένος φέρεται να επιχείρησε να ελέγξει την Πρύτανη. Αμεση η παρέμβαση και του Δημάρχου Αγρινίου. Ο οποίος είπε πως δεν μπορεί κάποιοι κύκλοι στην Πάτρα να λειτουργούν συγκεντρωτικά σε βάρος των άλλων μεγάλων πόλεων.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Ο κ. Παπαναστασίου σήμανε συναγερμό στους φορείς του Αγρινίου και καλεί σε σύσκεψη αύριο το απόγευμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr