Φοιτητικό επεισόδιο ErasmusMoments που γυρίστηκε στη Πάτρα Δείτε το φοιτητικό επεισόδιο ErasmusMoments που γυρίστηκε στη Πάτρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Φοιτητικό επεισόδιο ErasmusMoments που γυρίστηκε στη Πάτρα

Το Erasmus Student Network Greece ανακοινώνει τη δημοσίευση του επεισοδίου “ErasmusMoments” που γυρίστηκε στη Πάτρα. Έχει ήδη προηγηθεί η πρεμιέρα του προγράμματος με τη παρουσίαση της Αθήνας καθώς και βίντεο με αποσπάσματα από τα γυρίσματα. Το “ErasmusMoments” είναι μία σειρά μικρών επεισοδίων ντοκιμαντέρ σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+, το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα κινητικότητας για φοιτητές, η οποία θα αναρτηθεί στο YouTube.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, ESN Greece. Το ESN Greece είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Αποτελείται από 21 τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Ο σκοπός του προγράμματος “ErasmusMoments” είναι να παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπειρίας Erasmus σε κάθε πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που υπάρχουν φοιτητές Erasmus μέσω σύντομων συνεντεύξεων από τους διεθνείς φοιτητές και παρουσίασης της εκάστοτε πόλης μέσα από τα δικά τους μάτια.

Αυτό επιδιώκεται και μέσω του ολιγόλεπτου επεισοδίου στη Πάτρα το οποίο αναδεικνύει μερικές από τις ομορφιές της Πάτρας, όπως, μεταξύ άλλων, το Ρίο-Αντίρριο, τις πλατείες της (πλατεία Γεωργίου, Όλγας, Τριών Συμμάχων) τις Σκάλες Αγίου Νικολάου, τα Ψηλά Αλώνια, φυσικά τη παραλία και τη μαρίνα και άλλα μέρη.

Το βίντεο της Πάτρας μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι “Erasmus Tube” του προγράμματος στο YouTube και σύντομα θα δημοσιευτούν βίντεο από τα γυρίσματα αλλά και τα επόμενα επεισόδια με άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα “ErasmusMoments” πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση από μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Erasmus Ελλάδας (ESN Greece) και εξωτερικούς συνεργάτες.

Facebook/ Twitter/ Instagram: ErasmusMoments

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr