Αποκλεισμός φοιτητών από την εξεταστική / Το Διοικητικό Εφετείο διέταξε την αναστολή της πειθαρχικής απόφασης

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το Διοικητικό Εφετείο Πατρών διέταξε την αναστολή απόφασης αποκλεισμού φοιτητών από την εξεταστική

Το προηγούμενη διάστημα, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι καθηγητών, άλλα σωματεία και σειρά φορέων απ’ όλη την Ελλάδα, ένωσαν τη φωνή τους και διεκδίκησαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, να πάρουν πίσω την απόφαση αποκλεισμού από την εαρινή εξεταστική περίοδο, τεσσάρων φοιτητών του Τμήματος, ανάμεσά τους και του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου.

Χθες (17 Ιουνίου), το Διοικητικό Εφετείο Πατρών με απόφασή του, διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της πειθαρχικής απόφασης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κατά των φοιτητών και συνεπώς μπορούν να λάβουν μέρος στην εξεταστική του Ιουνίου.

Ο Δήμος Πατρέων σημειώνει "Η απόφαση αυτή, έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μιας άδικης απόφασης, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσε το φοιτητικό κίνημα ενάντια στο νόμο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές, οι μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους και όλο το λαό, μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να ανατρέπουν αποφάσεις και να ανοίξουν το δρόμο για το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία των αναγκών τους".

Σχετικό άρθρο: Φοιτητές αποκλείστηκαν από την εξεταστική Ιουνίου! Ο λόγος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.