Με δίδακτρα στο εξής οι σπουδές των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ότι «οι προηγούμενες αποφάσεις της, περί οριζόντιας μη επιβολής διδάκτρων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών αίρονται».
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για επιβολή διδάκτρων για παρακολούθηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που ήταν από τα τελευταία στη χώρα μας που στο συγκεκριμένο θέμα υπήρχε οριζόντια απαγόρευση και αποτελούσε θέμα «ταμπού», όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσιεύμα της η εφημερίδα Σύμβουλος Επιχειρήσεων.


Η ανακοίνωση:
Ανακοινώνεται ότι η Σύγκλητος, στην υπ΄αριθ.32/15.7.2014 έκτακτη συνεδρίασή της, αφού συζήτησε, εκτός Ημερησίας Διατάξεως σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Ιδρύματος (Β’ 1062/2004), το θέμα:
«Επί του θέματος της επανεξέτασης της θέσης της Συγκλήτου με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης των Π.Μ.Σ» αποφάσισε τα ακόλουθα:
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεκτιμώντας τις ακαδημαϊκές και οικονομικές συνθήκες που πλέον έχουν διαμορφωθεί, αποφασίζει πως οι προηγούμενες αποφάσεις της, περί οριζόντιας μη επιβολής διδάκτρων στα Π.Μ.Σ, αίρονται».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr