Προκήρυξη 30 νέων θέσεων Διδακτορικών Σπουδών (2024-2025) στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών / Παροχή Υποτροφιών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

30 νέες θέσεις για διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών / Παρέχονται και Υποτροφίες

Τριάντα (30) Νέες Θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, πολλές εκ των οποίων με Υποτροφία.

Το Τµήµα Χηµικών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών προκηρύσσει για το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 τριάντα (30) νέες θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.), πάρα πολλές εκ των οποίων συνοδεύονται από υποτροφία, στις παρακάτω περιοχές:

  • Ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή
  • Κατάλυση, ενέργεια και ηλεκτροχημικές διεργασίες
  • Φαινόμενα μεταφοράς και φυσικές διεργασίες
  • Τεχνολογίες πλάσματος και νανοτεχνολογία
  • Νέα υλικά και επιφάνειες
  • Βιοκαταλύτες, βιοτεχνολογία, περιβάλλον
  • Σχεδιασμός, δυναμική, ρύθμιση και βελτιστοποίηση διεργασιών
  • Θεωρία, μαθηματική μοντελοποίηση, προσομοίωση υλικών σε πολλαπλές κλίμακες

Οι υποτροφίες παρέχονται μέσω ερευνητικών προγραµµάτων και η διάρκειά τους είναι από 3 έως 5 έτη. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών θα διατίθενται επιπρόσθετα χρήματα για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Οι Υ.Δ. θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προχωρημένα μαθήματα και να εκπονήσουν ερευνητικό έργο πολύ υψηλού επιπέδου σ’ ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη καθηγητών και ερευνητών παγκοσμίου κύρους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν όπως και για το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών και τη δομή του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος (www.chemeng.upatras.gr) ή να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να απευθυνθούν στην παρακάτω διεύθυνση:

κα Χρύσα Πυλή

Γραμματεία Διδακτορικού Προγράμματος

Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Πατρών

Πάτρας

Τηλ.: +30 2610 969 500

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.