Αντίθετη στην αξιολόγηση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών

Με ομόφωνο Ψήφισμά της η Σύγκλητος  του  Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει την αντίθεσή της στη διαδικασία αξιολόγησης του Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι δεν συνάδει με τις αρχές της αξιοκρατικής και χρηστής διοίκησης και τη συνταγματική επιταγή μεταχείρισης των υπαλλήλων.
Στο ψήφισμά της η Σύγκλητος αναφέρει:


«Την Τρίτη 15 Ιουλίου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄αριθ. 32/15.7.2014 έκτακτη συνεδρίασή της, συζήτησε το θέμα της αξιολόγησης των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος. Με το νόμο 4250/2014 «εισάγονται ανώτατα ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων και των Προϊσταμένων» τα οποία επιμερίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία (βαθμολογία 9 με 10) εντάσσεται έως και 25% των υπαλλήλων. Στη δεύτερη (από 7,1 -  8,9) έως και 60% των υπαλλήλων. Στην τρίτη (από 1 - 6,9) το 15% των υπαλλήλων.


Ο συγκεκριμένος επιμερισμός, πέρα από τις δυσκολίες εφαρμογής του και μάλιστα σε μία περίοδο δραματικής μείωσης του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν συνάδει με τις αρχές της αξιοκρατικής και χρηστής διοίκησης και τη συνταγματική επιταγή μεταχείρισης των υπαλλήλων σύμφωνα με την προσφορά τους στην υπηρεσία. Υποχρεώνει τη διοίκηση να προκαθορίσει  «καλούς»,  «μέτριους» και «κακούς» υπαλλήλους ανεξάρτητα από την υπηρεσιακή τους προσφορά. Έτσι, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απαξιώσει ομάδες υπαλλήλων και να τους οδηγήσει σε έξοδο από την υπηρεσία.
Για τους λόγους αυτούς, η Σύγκλητος δηλώνει τη διαφωνία της με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση και ζητεί από τις αρμόδιες αρχές την επανεξέτασή της.»

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr