Δυσάρεστη εξέλιξη! Ακρωτηριάστηκε η φοιτήτρια που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα / Είχε καταρρεύσει στη Σχολή

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δυσάρεστη εξέλιξη! Ακρωτηριάστηκε η φοιτήτρια που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα / Είχε καταρρεύσει καθώς βρισκόταν στη Σχολή

Δυσάρεστη εξέλιξη για την υγεία της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα καθώς, μετά από επιπλοκές της νόσου, οι γιατροί αποφάσισαν να την ακρωτηριάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η νεαρή φοιτήτρια μεταφέρθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλευόταν, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα, τα οποία δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της.

Δυστυχώς λόγω της εξέλιξης αυτής οι γιατροί πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, προκειμένου να μην επεκταθεί η επιπλοκή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη με τους γιατρούς να εκφράζουν την αισιοδοξία τους καθώς εκτιμούν ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου μέσα στο μαθηματικό τμήμα όπου φοιτά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου διασωληνώθηκε, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Τι είχε δηλώσει τέλος Φεβρουαρίου η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη:

"Η φοιτήτριά μας πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου, όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της", είπε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.