Τι αναφέρει στο σημείωμα η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που βρέθηκε νεκρή

Τι αναφέρει το σημείωμα της φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή

Ανείπωτος ο θρήνος για την οικογένεια και για όλους όσοι γνώριζαν την 22χρονη φοιτήτρια Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών που έδωσε τέλος στη ζωή της διά απαγχονισμού, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην Πάτρα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών / Συναγερμός σε Τμήματα!


Το «γιατί» είναι βασανιστικό. Τόσο οι δικοί της όσο και άτομα από το περιβάλλον της δεν μπορούν να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην αυτοχειρία.

Η «ΕΞΗΓΗΣΗ»

Το περιεχόμενο του ιδιόχειρου σημειώματος που άφησε πίσω της και εντόπισαν οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών που ανέλαβαν την υπόθεση δεν φαίνεται να δίνει απαντήσεις στο ερώτημα τι συνέβη και η νεαρή προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Σε αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου», έγραφε πως εγκαταλείπει τη ζωή και πως δεν φταίει κάποιος. Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», σε όσα έγραψε η 22χρονη, έχοντας αποφασίσει να «φύγει», δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει πως οδηγήθηκε στην αυτοκτονία εξαιτίας κάποιο προσώπου ή τι μπορεί να ήταν αυτό που τη «βασάνιζε». Η νεαρή φοιτήτρια που χαρακτηριζόταν ως χαρισματικός και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητος χαρακτήρας, φέρεται να είχε ανησυχίες για θέματα υπαρξιακής φύσεως.

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Κατά πληροφορίες, φέρεται τον τελευταίο περίπου χρόνο να είχε «κλειστεί» στον εαυτό της, χωρίς ωστόσο πότε να έχει μοιραστεί με συγγενικό ή φιλικό της πρόσωπο αυτό που την απασχολούσε, ενώ ουδέποτε είχε εκδηλώσει περίεργη συμπεριφορά και πολύ περισσότερο αυτοκτονικές τάσεις.

Η 22χρονη από την Αμαλιάδα Ηλείας που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής απαγχονισμένη από κουρτινόξυλο στο σπίτι της, στην οδό Θράκης. Εντοπίστηκε από τους γονείς της, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και ταξίδεψαν στην πόλη, καθώς η κόρη τους, δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές τους κλήσεις, κάτι που δε συνήθιζε. Δυστυχώς, όταν άνοιξε η πόρτα του διαμερίσματος, αντίκρισαν το παιδί τους νεκρό.

Επιτακτική ανάγκη η διασφάλιση της ψυχικής υγείας των φοιτητών μας

Πολλά τα περιστατικά αυτοκτονίας φοιτητών στην Πάτρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας και την αποτελεσματική δράση των αρμόδιων αρχών στα θέματα πρόληψης.

Σε μια περίοδο που η νεανική ψυχική υγεία βρίσκεται σε επίκαιρη συζήτηση, καλούνται οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη φοιτητική κοινότητα.

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στο ύψος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα και να ενισχύσει με επιπλέον κονδύλια τις υπηρεσίες φοιτητικής-κοινωνικής μέριμνας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόληψη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των φοιτητών.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους τους φοιτητές.

Είναι καθήκον όλων μας να μεριμνήσουμε ώστε κανένας φοιτητής και φοιτήτρια να μην αισθάνεται μόνος/μόνη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Απαιτείται άμεση δράση επειγόντως και αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών και να προστατευθεί η ψυχική υγεία της νεολαίας μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr