Καταδίκες για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ενοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δύο νεαροί, για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στις 14 Απριλίου 2011, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του νομπελίστα καθηγητή Ιατρικής και Φυσιολογίας, Τζέιμς Γουότσον.

Ειδικότερα, όπως γράφει η ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'',  το δικαστήριο επέβαλε στον ένα κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με τριετή αναστολή, για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοκατοχή. Στον δεύτερο ποινή φυλάκισης τριών μηνών, επίσης με τριετή αναστολή, για παράνομη βία. Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης.

Ενας από τους μάρτυρες ήταν ο καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε πως όταν μια ομάδα φοιτητών εισέβαλε από την αριστερή πόρτα του συνεδριακού κέντρου, αυτός προσπάθησε να συγκρατήσει τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, που ανέβηκε επάνω στη σκηνή κρατώντας ένα κοντάρι. Οπως είπε, ο κατηγορούμενος τον χτύπησε, αρκετοί από το ακροατήριο ανέβηκαν στη σκηνή για να προστατεύσουν τον καθηγητή, ενώ την ίδια στιγμή ένας γιατρός δέχτηκε επίθεση.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr