Πανεπιστήμιο Πατρών: Ζητάει κινητικότητα διοικητικών υπαλλήλων με νέα βάση

Την ενεργοποίηση της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων αλλά με νέα βάση ζητάει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ομόφωνο ψήφισμα της συνεδρίασης:

Την Τρίτη 1 Ιουλίου, στην υπ' αριθμόν 29/1-7-2014  συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων και την ενεργοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας για 600  διοικητικούς υπαλλήλους σε σύνολο 1039.  Μετά από εκτενή συζήτηση η Σ. του ΠΠ  διαπιστώνει ότι :


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

    Οι θέσεις που εγκρίθηκαν στο ΠΠ στο  πλαίσιο της κινητικότητας δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Ιδρύματος και δεν αποκαθιστούν την τεράστια βλάβη που υπέστη από την απομάκρυνση των υπαλλήλων του.

    Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα από τον Δεκέμβριο του 2013  μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Πανεπιστημίων και

    Η μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έγινε χωρίς αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, όπως αναγνώρισε επανειλημμένα ο νέος Υπουργός Παιδείας κος Α. Λοβέρδος.

Κατόπιν αυτών, η Σύγκλητος του ΠΠ ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις, με επαναφορά όλων των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και, στη συνέχεια, την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της χωρικής αναλογικότητας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr