Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών προτρέπει τους φοιτητές να πρυτανεύσει η λογική

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών προτρέπει τους φοιτητές να πρυτανεύσει η λογική

Ομόφωνο ψήφισμα της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεδρίαση 204/25-1-2024 για το θέμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων Ιανουαρίου 2024. 

Η Κοσμητεία της Σχολής σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και την παρεμπόδιση διεξαγωγής των εξετάσεων του Χειμερινού Εξαμήνου 2023-2024, αφού ανέφερε ότι αυτές οι ενέργειες είναι παράνομες, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις συνέπειες και προέτρεψε τους φοιτητές να πρυτανεύσει η λογική.

Η νέα ΛΙΣΤΑ με τις Γ.Σ. και Καταλήψεις στα Τμήματα-Σχολές (29/01-06/02) / ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ψήφισμα:

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αποδοκιμάζει τις καταλήψεις που γίνονται εν μέσω της εξεταστικής περιόδου σε κάποια από τα Τμήματα της Σχολής. 

Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι πράξη παράνομη, η οποία στηρίζει τα επιχειρήματα όσων συστηματικά το δυσφημούν και το υποβαθμίζουν και ενισχύει τις απόψεις όσων προβάλλουν την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ως το μόνο αντίβαρο. 

Οι κινητοποιήσεις αυτές δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία των Τμημάτων της Σχολής, ανατρέπουν τον σχεδιασμό των φοιτητών σε σχέση με την προετοιμασία και συμμετοχή τους στις εξετάσεις και την προοπτική ολοκλήρωσης των σπουδών τους καθώς ενέχει τον κίνδυνο απώλειας της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου.

Τα μέλη της Κοσμητείας, προβληματίζονται για το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία που ετοιμάζεται, και όπως και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα τοποθετηθούν όταν αυτό ανακοινωθεί.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η φωνή της λογικής και της εν τοις πράγμασι προάσπισης του αγαθού της δημόσιας παιδείας, πριν η βλάβη που προκαλείται στην εικόνα του Πανεπιστημίου μας και στις σπουδές των φοιτητών γίνει ανεπανόρθωτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.