Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για τις καταλήψεις και την εξεταστική των φοιτητών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για τις καταλήψεις και την εξεταστική των φοιτητών

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Χρήστος Μπούρας, σχετικά με τις καταλήψεις, τον φόβο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και την εισαγγελική έρευνα που γίνεται και για τους διδάσκοντες και τους διοικούντες στα ΑΕΙ.

Όπως είπε ο Πρύτανης, «στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν υπάρχει καταγγελία ότι μέλη του διδακτικού προσωπικού υποδαυλίζουν τις καταλήψεις. Στο Πανεπιστήμιο μας από τα 31 τμήματα, τα 10 τελούν υπό κατάληψη, χθες υπήρξε μια αποκλιμάκωση».

«Ζητάμε από τις πρυτανικές αρχές να συγκρουστούν με πολιτικά κόμματα, γιατί πίσω από τις φοιτητικές παρατάξεις είναι πολιτικά κόμματα. Ποια θέση παίρνουν τα πολιτικά κόμματα για τις καταλήψεις;», είπε ο κ. Μπούρας.

Προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία για αποφάσεις μειοψηφίας στις καταλήψεις ή για εξωπανεπιστημιακούς που αποφασίζουν και ωθούν σε καταλήψεις».

Σε ότι αφορά την στάση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου και κατά πόσον θα μπορούσε να ζητήσει την συνδρομή των Αρχών για την αντιμετώπιση των καταληψιών και των καταλήψεων με άλλον τρόπο, ο Πρύτανης είπε «Έχω πρόβλημα γιατί σε 10 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών παράνομα υπάρχει κατάληψη. Κοιτάω να ομαλοποιήσω την κατάσταση, μαζί με τους αντιπρυτάνεις. Στα άλλα 20 τμήματα έχουν ξεκινήσει οι εξετάσεις. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών».

«Είμαι υπέρ της νομιμότητας. Ο μόνος τρόπος είναι να πάω εκεί να το συζητήσω και να αποκλιμακώσω την κατάσταση. Πως θα γίνει παρέμβαση ενός πρύτανη σε ένα συνδικαλιστικό όργανο που παράνομα έχει αποφασίσει την κατάληψη; Αν με καλέσουν οι εισαγγελείς, θα πάω να καταθέσω και θα αναλάβω τις ευθύνες μου», τόνισε ο κ. Μπούρας

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να δοθούν ψηφιακά οι εξετάσεις, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είπε «κάναμε και κάνουμε crash test στα συστήματα. Είναι ακραία περίπτωση,. Περάσαμε δύο χρόνια πανδημίας και γυρίζουμε τώρα στην πρότερη κατάσταση. Εμείς κοιτάζουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να γίνουν οι εξετάσεις δια ζώσης».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ελληνικών οικογενειών και να τους πω ότι θα προσπαθήσω να μην υπάρχουν προβλήματα», κατέληξε ο Πρύτανης.

Το κάθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά θα αποφασίσει για διαδικτυακή εξεταστική / Συγκαλείται νέα έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.