Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από Διοικητικούς και Φοιτητές ενάντια στις απολύσεις

Αισθητή έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης την παρουσία τους στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας που θα οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους τους.

«50 χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - 100 απολύσεις Διοικητικών Υπαλλήλων», είναι το κεντρικό σύνθημα των Διοικητικών Υπαλλήλων που συνεχίζουν την απεργία τους τουλάχιστον μέχρι αύριο Παρασκευή.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την συγκέντρωσή τους αυτή αναφέρουν: «Συνάδελφοι εργαζόμενοι, φοιτητές, Λαέ της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουμε την «φαρσοκωμωδία» που παίζεται εδώ και μέρες σε βάρος των εργαζομένων-διαθεσίμων των Πανεπιστημίων. Οι απολύσεις στο Πανεπιστήμιο δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Αφορούν όλους όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Οι απολύσεις στα Πανεπιστήμια και σε όλο το δημόσιο τομέα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους ανάγκη “εξορθολογισμού” και κατανομής προσωπικού, «αναδιάρθρωσης» για την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.

Είτε είμαστε υπάλληλοι των ΑΕΙ, είτε καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, είτε Σχολικοί φύλακες, είτε Καθηγητές, είτε εργαζόμενοι στην υγεία και στους Δήμους ο σκοπός είναι ο ίδιος.Θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.

Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία, την παιδεία και να χαρατσώσουν και άλλο τον λαό Θέλουν να υψώσουν τείχος ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού, να δώσουν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων την παιδεία συνολικά. Να οικοδομήσουν το Πανεπιστήμιο επιχείρηση ιδιωτικοποιώντας τομείς της δραστηριότητας των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Καταγγέλλουμε την εφαρμογή του νόμου πλαισίου που μέσα από τους οργανισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ιδιωτικοποιεί την έρευνα, την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών προχωράει σε διαγραφές φοιτητών, δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων.

Πρόσφατα μετά από μια φαρσοκωμωδία του «καλού» και του «κακού» υπουργού προκηρύσσουν κινητικότητα για 57 από τους 99 συναδέλφους μας, στέλνοντας στην ανεργία τους υπόλοιπους 42. Απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα.

Απαιτούμε: Καμία απόλυση μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Οι απολύσεις είναι υπόθεση όλων μας Σήμερα είναι οι 99 Συνάδελφοι μας αύριο είμαστε όλοι.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Ενότητα συσπείρωση και οργανωμένος αγώνας είναι η απάντηση μας».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr