Με απώλεια εξαμήνου για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ προειδοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι-Κατάληψη στο Παν. Πατρών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προειδοποιούν την Κυβέρνηση ότι «Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με αποτέλεσμα:
     α. Την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,
     β. Τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και
     γ. Τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα».


 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πάτραςανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους   ενάντια στις απολύσεις με:
• Απεργία – κατάληψη όλων των διοικητικών υπηρεσιών από σήμερα Δευτέρα 16.6. έως και την Τετάρτη 18.6.2014
• Τετάρτη 18.6.2014 Γενική Συνέλευση 10 το πρωί.
 • Αποκλείουμε την παρουσίαση των υποψηφίων πρυτάνεων σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου σήμερα στις 5 το απόγευμα ή όποια άλλη μέρα επιλέξουν.
• Καλούμε σε σύσκεψη τα Σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης σήμερα Δευτέρα στις 8.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
 • Διοργανώνουμε συλλαλητήριο την Πέμπτη 19.6.2014 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Γεωργίου και καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και συνδικάτα της Πάτρας. • Μαγειρεύουμε για τους φοιτητές της Εστίας την Τρίτη 17.6.2014 και μοιράζουμε το φαγητό οι ίδιοι στους οικότροφους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
       Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, όπου εγκρίθηκαν μόνο εξακόσιες θέσεις για τα ΑΕΙ, παρατηρούμε με έκπληξη ότι μετά τον ανασχηματισμό της, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ολισθήσει στα ίδια σφάλματα της προηγούμενης περιόδου. Αυτή τη φορά θα το κάνει όχι εκ προθέσεως αλλά από λανθασμένη εικόνα που παρείχαν συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών γραμματειών των Υπουργών, στους ίδιους τους Υπουργούς!
    Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει πληγεί περισσότερο από την διαθεσιμότητα και είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και την καταστροφή του. Θα θέλαμε να γνωρίζει η Ελληνική Κοινωνία ότι ο Σύλλογός μας, με συνέπεια λόγων και πράξεων τήρησε όλα αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον πρώην Υπουργό Παιδείας καθ. κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, για μια δίκαιη λύση διάσωσης όλων των διαθεσίμων συναδέλφων μας και βοήθησε το Πανεπιστήμιο να μείνει ανοιχτό ζητώντας και από τους ίδιους τους διαθέσιμους - συναδέλφους να εργάζονται ώστε να μην καταρρεύσει. 
     Ωστόσο θα θέλαμε να γνωρίζουν όλοι πλέον τα εξής:
   Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:
α. Tην κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,
β. την περαιτέρω μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π. και
γ. τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.
         Πρέπει επίσης ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, να λάβουν σοβαρά υπόψη συνολικά, τα προβλήματά που διέπουν την  λειτουργία του Ιδρύματος, όπως στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης.
         Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί.
        Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με αποτέλεσμα:
     α. Την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,
     β. Τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και
     γ. Τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα.
                                                Για το Δ.Σ.
       Η Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
   Νάνσυ Μιχοπούλου                                        Δημήτρης Σακκάτος

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΠΡΩΣΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 16.6.2014
Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουμε την « φαρσοκωμωδία» που παίζεται εδώ και μέρες σε βάρος των εργαζομένων-διαθεσίμων των Πανεπιστημίων. Τονίζουμε ότι οι διαθεσιμότητες στα Πανεπιστήμια αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους ανάγκη «εξορθολογισμού» και κατανομής προσωπικού, «αναδιάρθρωσης» για την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου. Είτε είμαστε υπάλληλοι των ΑΕΙ, είτε καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, είτε Σχολικοί φύλακες, είτε Καθηγητές, ο σκοπός είναι ο ίδιος.
Να φτιάξουνε ένα κράτος κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου. Και για την παιδεία, να υψώσουν τείχος ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού, να δώσουν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων την παιδεία συνολικά. Να οικοδομήσουν το Πανεπιστήμιο Α.Ε. Καταγγέλλουμε την εφαρμογή του νόμου πλαισίου που μέσα από τους οργανισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ιδιωτικοποιεί την έρευνα, την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών προχωράει σε διαγραφές φοιτητών, φτιάχνει πτυχία πολλών ταχυτήτων.
Καταγγέλλουμε την διαδικασία «εκλογής» Πρύτανη και καλούμε τους υποψήφιους που το Συμβούλιο .Ιδρύματος «επέλεξε» να παραιτηθούν. Καλούμε τα μέλη ΔΕΠ να μην συναινέσουν με την συμμετοχή τους στην παρωδία εκλογής και να συμπαραταχθούν μαζί μας ενάντια στο Νόμο και τις απολύσεις. Καλούμε τους άλλους κλάδους εργαζομένων του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές να παλέψουν μαζί μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απολύσεις με:
• Απεργία – κατάληψη όλων των διοικητικών υπηρεσιών από σήμερα Δευτέρα 16.6. έως και την Τετάρτη 18.6.2014
• Τετάρτη 18.6.2014 Γενική Συνέλευση 10 το πρωί.
• Αποκλείουμε την παρουσίαση των υποψηφίων πρυτάνεων σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου σήμερα στις 5 το απόγευμα ή όποια άλλη μέρα επιλέξουν.
• Καλούμε σε σύσκεψη τα Σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης σήμερα Δευτέρα στις 8.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
• Διοργανώνουμε συλλαλητήριο την Πέμπτη 19.6.2014 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Γεωργίου και καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και συνδικάτα της Πάτρας.
• Μαγειρεύουμε για τους φοιτητές της Εστίας την Τρίτη 17.6.2014 και μοιράζουμε το φαγητό οι ίδιοι στους οικότροφους. Απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα Απαιτούμε : Καμία απόλυση μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία Οι απολύσεις είναι υπόθεση όλων μας Σήμερα είναι οι 99 Συνάδελφοι μας αύριο είμαστε όλοι.
• Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
• Ενότητα συσπείρωση και οργανωμένος αγώνας είναι η απάντηση μας. Το Δ.Σ