Πρύτανης Παν. Πατρών για φοιτητικές εστίες: "Ντρέπομαι για την κατάσταση"

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών για το πρόβλημα με τις φοιτητικές εστίες / "Ντρέπομαι για την κατάσταση"

Στούντιο 25 τ.μ. από 250 ως 400 ευρώ για φοιτητική στέγη στην Πάτρα - Τι λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι επιτυχόντες σε πανεπιστημιακές σχολές της Πάτρας ανέδειξε στην ΕΡΤ ο πρύτανης Πανεπιστημίου ΠατρώνΧρήστος Μπούρας, αποκαλύπτοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το θέμα που ταλανίζει εκατοντάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Μιλώντας για το Αγρίνιο όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες ο κ. Μπούρας ανέφερε ότι ως λύση επιλέγεται κάθε χρόνο να κάνουν διαγωνισμό για μίσθωση δωματίων από ξενοδοχεία και παρόλα αυτά δεν βρίσκουν διαθέσιμες κλίνες.

«Στο Μεσολόγγι ανακατασκευάσουμε τις φοιτητικές εστίες που ήταν σε εγκατάλειψη. Έχουμε ήδη παραδώσει 10 δωμάτια και μέχρι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα παραδώσουμε άλλα 30 δωμάτια. Θα έχουμε βέβαια και ανάγκη για ξενοδοχεία» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχουμε ανάγκη για 200 επιπλέον φοιτητικές κλίνες

Αναφορικά με την πόλη της Πάτρας τόνισε ότι δίνεται έμφαση στις δύο μεγάλες εστίες όπου γίνεται ανακατασκευή όπου χρειάζεται, αποκαλύπτοντας ότι διαθέτουν στην πόλη περίπου 800 κλίνες για τους φοιτητές.

Και όπως δήλωσε, όποιος πέρυσι όποιος είχε τις προϋποθέσεις να μείνει σε φοιτητική στέγη το έκανε. «Σας διαβεβαιώ ότι και φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όποιος πληροί τα κριτήρια θα πάρει δωμάτιο είτε στην Εστία είτε σε κάποιο ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε έχει ζητήσει τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 200 επιπλέων δωματίων (100 στο Μεσολόγγι και 100 στο Αγρίνιο) καθώς και κονδύλια για την ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων.

«Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα στις φοιτητικές εστίες» είπε επισημαίνοντας ότι πλέον το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ιδίους πόρους, κάνει τη δουλειά άλλων.

«Ντρέπομαι ως πρύτανης και ως γονέας για την κατάσταση. Εμείς την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε ανακαινίσει 100 δωμάτια τα οποία θα τα δώσουμε στους φοιτητές στην Πάτρα. Την επόμενη εβδομάδα, και γι αυτό ντρέπομαι, γκρεμίζουμε δύο κτίρια, τα οποία ήταν σεισμόπληκτα από το 2007. Δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Μπούρας.

Ραγδαία άνοδος των τιμών στα ενοικιαζόμενα

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο μεσίτης Τάσος Οικονομόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία άνοδος των τιμών.

Και όπως παραδέχτηκε η πλειονότητα των σπιτιών που απευθύνονται στους φοιτητές, ιδίως στο κέντρο της Πάτρας, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Όσο για τις τιμές ένα στούντιο 25 τ.μ. κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ ενώ για λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα οι τιμές ανεβαίνουν ακόμα και στα 650 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.