2η Θέση για τους Μικρούς Ρομποτιστές του Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

2η Θέση για τους Μικρούς Ρομποτιστές του Πανεπιστημίου Πατρών

Μετά από ερευνητική συνεργασία των ομάδων Λέσχη Ρομποτικής, Robots@UPΟμάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με την Πλαίσιο Computers Α.Ε.Β.Ε, ομάδες μικρών ρομποτιστών ανέπτυξαν ρομποτικές εφαρμογές οι οποίες παρουσιάστηκαν στον εθνικό διαγωνισμό PlaisioBots The Race2.0. Μια από τις ομάδες αναπτύσσοντας το ‘FA Project’, με σκοπό την αυτοματοποίηση της ευέλικτης καταγραφής περιβαλλοντικών δεδομένων για Farm Automation, δημιούργησε ένα σύστημα ελέγχου παροχής βοηθειών για κτηνοτρόφους και καλλιεργητές με στόχο τη μείωση της σπατάλης και την αρτιότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και ανέβηκε στο βάθρο καταλαμβάνοντας την:

2η θέση -Αργυρό μετάλλιο με έπαθλο δωροεπιταγή 1000€ για τα μέλη της ομάδας του FA Project, τους προπονητές:

Γιάννης Τσικέλης (φοιτητής, Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, μέλος της Λέσχης Ρομποτικής)

Χρήστος Αθανασάκης (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μέλος του Robots@UP) και τους μικρούς ρομποτιστές:

Λεωνίδας Χ., Γιάννης Σ., Παναγιώτης Ρ., Νικόλας Κ.

Στον διαγωνισμό Ρομποτικής & Επιχειρηματικότητας PlaisioBots The Race 2.0 που ξεκίνησε τον προηγούμενο Οκτώβριο, το ζητούμενο ήταν πώς η ρομποτική συνδράμει στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Περισσότεροι από 600 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από 16 πόλεις της Ελλάδας, διαγωνίστηκαν για την επόμενη φάση, όπου τελικά 200 μαθητές και 58 ομάδες συμμετείχαν στον τελικό που διεξήχθη στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου 2023.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές, των τριών ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών που συμμετείχαν, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και διδάκτορες με διεπιστημονικά γνωστικά αντικείμενα, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες εργάστηκαν εντατικά μαζί με τους μικρούς ρομποτιστές και τους μεταλαμπάδευσαν τη γνώση, την τεχνογνωσία και την αγάπη τους για την επιστήμη της ρομποτικής:

Γεωργία Πάρχα (φοιτήτρια, Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μέλος του Robots@UP)
Δημήτρης Τσουβελέκης (φοιτητής, Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, μέλος της Λέσχης Ρομποτικής και του Robots@UP)
Κυριάκος Στρατάκος (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μέλος της Λέσχης Ρομποτικής)
Νίκος Ανατολιωτάκης (υποψήφιος διδάκτορας, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μέλος του Robots@UP)
Γιάννης Νικολόπουλος (διδάκτορας, Τμ. Χημείας, μέλος του Robots@UP)

Όπως αναφέρεται και από τη διοργάνωση του διαγωνισμού: Η ρομποτική μπορεί να ταξιδέψει τα παιδιά “To Infinity and Beyond!”

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.