Το νεοσύστατο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το νεοσύστατο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο, ήταν ανάμεσα στα νέα αντικείμενα σπουδών που είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι πόρτες του νέου Τμήματος θα ανοίξουν με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. «Ολα είναι έτοιμα. Απομένει να το έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι» είπε στην Πελοπόννησο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας. Το πόσοι θα εισαχθούν στο νέο Τμήμα αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προετοιμασία για να λειτουργήσει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Θα υποδεχτούμε τους φοιτητές μας και θα τους εξασφαλίσουμε ένα πρόγραμμα σπουδών που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις» σημειώνει ο κ. Μπούρας.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο Τμήμα είναι η συνέχεια του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με το οποίο συγχωνεύτηκε.

«Η αειφόρος γεωργία είναι ένας τύπος γεωργικής πρακτικής που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των σημερινών γενεών, διατηρώντας παράλληλα τους πόρους του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές» σημειώνει ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Νίκος Κούτσιας, προσθέτοντας ότι οι αειφόρες γεωργικές πρακτικές περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών πόρων, με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία και ενίσχυση της γονιμότητας και της βιοποικιλότητας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η αειφόρος γεωργία περιλαμβάνει επίσης τη διαχείριση των χημικών εισροών και αποβλήτων και την προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής συνιστώσας.

«Μέσα σ‘ αυτό το πλαίσιο, οργανώθηκε το νέο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, φιλοδοξώντας να προωθήσει μια νέα, συστηματική και σύγχρονη άποψη για τη γεωργία του παρόντος και του μέλλοντος και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.