Κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Παιδείας

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την Τετάρτη

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε τριήμερο κινητοποιήσεων προχωρά από αύριο ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους εν όψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας, την Κυριακή 15 Ιουνίου για περίπου 400 υπαλλήλους σε ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, μαζί με τα εφτά ακαδημαϊκά ιδρύματα που θίγονται από την διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Την Πέμπτη στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο Διοίκησης και θα ζητήσουν από τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ την Παρασκευή 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο Διοίκησης από τις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Κουρμούλη, στο ΑΠΘ 20-25 άτομα κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει από το υπουργείο πρόσκληση για την κινητικότητά τους.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και την κατάσταση στο Ίδρυμα

Στην τακτική Συνεδρίασή της, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συζήτησε εκ νέου το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος. Η Σύγκλητος, για άλλη μία φορά, εξέφρασε ομόθυμα τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 48 υπάλληλοι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση καθώς η διαθεσιμότητα λήγει στις 15 Ιουνίου.

Ως έμπρακτη έκφραση της συμπαράστασής της στους Διοικητικούς Υπαλλήλους, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να παραστεί στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα. Για τον ίδιο λόγο, την ημέρα αυτή η Σύγκλητος αναστέλλει συμβολικά τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος.