Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των WC στο κτίριο Α΄ της ΦΕΠ στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, με χρηματοδότηση από ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αίθριο χώρο της φοιτητικής εστίας με την τοποθέτηση κοιλοδοκών, αλουμινίων κροκάλας και υαλοπινάκων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός ότι έλαβε τέλος η αντικατάσταση του φωτισμού της φοιτητικής εστίας στο Ρίο, με τεχνολογία LED, για την εξοικονόμηση ενέργειας με έμφαση στον περιβαλλοντικό άξονα διαχείρισης.

Επίσης, έγιναν εργασίες μυοκτονίας, απεντόμωσης και οφιοαπώθησης στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, στα κτίρια Α΄, Λογοθεραπείας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Πολιτικών Μηχανικών, στο αντλιοστάσιο, στη δεξαμενή καθώς και αντίστοιχες εργασίες στο Μεσολόγγι. Τέλος, δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην αποκατάσταση και απομάκρυνση των άχρηστων υλικών από το Β΄ κτίριο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χ. Μπούρας μαζί με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Μ. Μαραγκό και με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής, κ. Β. Βασιλειάδη προσπαθούν για τη συνεχιζόμενη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες του Ιδρύματος με το στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης, για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των φοιτητών.

Η μάχη με την καθημερινότητα δεν τελειώνει ποτέ, ενώ η προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζεται. Υγρομονώσεις, ενανθρακώσεις, ενεργώ-εξοικονομώ, καθαρισμοί βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στον Ιερό Ναό του Πανεπιστημίου, στο κτίριο Β΄, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, σε γραφεία και εργαστήρια της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο καθώς και στις φοιτητικές εστίες στο Μεσολόγγι.

Το αίθριο μεταξύ των κτιρίων Βιολογίας και Μαθηματικού αποτελεί πλέον μία ανάσα στην καθημερινότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ύστερα από την επέμβαση διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου των Τμημάτων, μεταξύ των έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και δοθεί για χρήση.

Κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου και εργασίες ανάπλασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο. Πρόκειται για ένα πάρκο, το οποίο θα διασχίζεται από ποδηλατοδρόμους, θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκγύμνασης καθώς επίσης θα εδράζεται το ανοιχτό θέατρο για ποικίλες εκδηλώσεις ως ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο συνάντησης των πολιτών και φοιτητών της Πάτρας.

Η κατασκευή του περιαστικού πάρκου σε συνδυασμό με τις εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του ελαιώνα με τα 6.500 ελαιόδενδρα βιολογικής καλλιέργειας, θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Πάτρας και όχι μόνο, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και να απολαύσουν την βόλτα τους στην κατάφυτη Πανεπιστημιούπολη ως έναν επιπλέον τρόπο σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόμοια έργα έχουν σχεδιασθεί για τις Πανεπιστημιουπόλεις στο Κουκούλι και στο Μεσολόγγι. Όμως για να ολοκληρωθεί τόσο ο σχεδιασμός των κατασκευαστικών έργων όσο και η υλοποίησή τους είναι αναγκαίο η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί δίπλα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εντάσσοντας τα συμπληρωματικά έργα στο ΕΠΑ και στη νέα προγραμματική περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.