Πανεπιστήμιο Πατρών: Βράβευση φοιτητικής εφαρμογής

Πανεπιστήμιο Πατρών: Βράβευση φοιτητικής εφαρμογής

Φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά που κάνει τις δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς πιο εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες τους.

Η ιδέα τους θα διαγωνιστεί στον πανευρωπαϊκό τελικό νεανικής επιχειρηματικότητας «GEN-E» στην Κωνσταντινούπολη καθώς ξεχώρισε μεταξύ άλλων φοιτητικών startups. Πρόκειται για την εφαρμογή Carexchange, που συλλέγει δεδομένα από φιλανθρωπικούς οργανισμούς για τις ανάγκες τους σε προϊόντα. Οι χρήστες μπορούν να δουν ποιοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά τους, να αγοράσουν τα προϊόντα αυτά μέσω συνεργαζόμενων προμηθευτών και να τα δωρίσουν στους οργανισμούς σε πραγματικό χρόνο.  Στη συνέχεια ενημερώνονται για την παράδοση των προϊόντων στον φιλανθρωπικό οργανισμό και έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας και μαζί τους.


Η ομάδα που ανέπτυξε την εφαρμογή αποτελείται από τους φοιτητές: Αντώνη Πολίτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Κομκότο από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Παρασκευά Σεργιάννη και Αλέξανδρο Καραγιάννη από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr