Έκτακτο ψήφισμα Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Πατρών: Η παρεμπόδιση ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών από οποιονδήποτε αποτελεί παράνομη ενέργεια

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθ. 218/27.4.2023 συνεδρίασή της συζήτησε το θέμα της κλήσης σε ακρόαση φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, οι οποίοι παρεμπόδισαν την είσοδο των μελών της Συνέλευσης του Τμήματος στην αίθουσα Συνεδριάσεων την 8η Μαρτίου 2023 και διέκοψαν Συνέλευση του ιδίου Τμήματος την 5η Απριλίου 2023, στο πλαίσιο φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Η Σύγκλητος επιβεβαίωσε την πάγια θέση της ότι η παρεμπόδιση ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, πλέον του ότι αποτελεί παράνομη ενέργεια, προκαλεί ζημία στη δημόσια εικόνα του Πανεπιστημίου και καταδικάζεται ανεπιφύλακτα.

Ιδιαίτερα για το συμβάν αυτό η Σύγκλητος έλαβε επίσης γνώση εκ μέρους του κ. Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών περί εξωθεσμικών παρεμβάσεων.

Η Σύγκλητος κρίνει αυτές ως μη αποδεκτές, αφού θεωρεί ότι δεν βοηθούν το διάλογο μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.