Πανεπιστήμιο Πατρών: Ημερίδα «Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες»

 Η ημερίδα «Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας» (http://www.eusew.eu/) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εμπλέκονται στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να εντάξουν στη διδασκαλία τους το θέμα της ενέργειας και ιδιαίτερα το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές του παν/μίου Πατρών που ασχολούνται με την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες και ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες εκπαιδευτικών που έχουν ήδη συμμετάσχει σε προγράμματα διάδοσης θεμάτων σχετικών με τη βιώσιμη ενέργεια, ερευνητών της διδακτικής των φυσικών επιστημών που αξιολογούν προγράμματα διδασκαλίας για την ενέργεια και τις κοινωνικές της χρήσεις καθώς και ακαδημαϊκών του πανεπιστημίου Πατρών που διεξάγουν έρευνα στην περιοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά του δημοτικού σχολείου τα οποία θα λάβουν μέρος σε δημιουργικές δραστηριότητες εκπαίδευσης στη βιώσιμη ενέργεια. Τα εργαστήρια μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών. Επιπλέον, για όσους το επιθυμούν θα υπάρξει ξενάγηση στους χώρους του μουσείου πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της ημερίδας.


Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και την ημερίδα υπάρχουν στους δικτυακούς τόπους «Ενέργεια στην Εκπαίδευση» και «Energy Days in Europe».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr