Φοιτητές Παν. Πατρών: "Να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φοιτητών στα λεωφορεία"

Φοιτητές Παν. Πατρών: "Να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φοιτητών στα λεωφορεία"

Διαμαρτυρίες Φοιτητών: Τι αναφέρει μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» το ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών για την φωτιά σε λεωφορείο στην πανεπιστημιούπολη:

«Χθες Τρίτη, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού που καταδεικνύει την παραμέληση των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα, λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας που εκτελούσε τη διαδρομή Κέντρο-Πανεπιστήμιο κι ενόσω μετέφερε φοιτητές, άρπαξε φωτιά εντός του Πανεπιστημίου. Από το συμβάν ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιας έκτασης συμβάν λαμβάνει χώρα στους δρόμους της πόλης μας αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των αστικών μεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας κλάδος που συστηματικά απαξιώνεται και καταρρέει διαρκώς, ιδιαίτερα την περίοδο ενεργειακής κρίσης την οποία διανύουμε. Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ο περιορισμένος όγκος δρομολογίων ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, καθώς και η ελλιπής ασφάλεια προδίδουν την επικρατούσα κατάσταση και δημιουργούν ανησυχίες σε όσους καθημερινά κάνουν χρήση των μέσων αυτών για προσωπική εξυπηρέτηση. Εικόνες κατεστραμμένων οροφών και λαμπαδιασμένων λεωφορείων είθισται να συναντώνται μονάχα σε χώρες υπανάπτυκτες.


Για να μη χρειαστεί, λοιπόν, να βρεθούμε ενώπιων παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών-Αριστερών φοιτητών απαιτούμε να ληφθούν τα εξής:

  • Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταφορών
  • Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι καταλληλότητας των λεωφορείων και να αποσυρθούν δίχως καθυστερήσεις τα παλαιωμένα εξ αυτών
  • Αύξηση των δρομολογίων και σταδιακή μείωση των τιμών εισιτηρίων και μηνιαίας κάρτας Το κράτος να σταθεί αρωγός χρηματοδοτώντας όπου χρειάζεται τον τομέα των συγκοινωνιών ώστε αυτός να μην καταρρεύσει
  • ΔΕΝ πρόκειται να ανεχθούμε τριτοκοσμικές συνθήκες να γίνουν κανονικότητα. ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των συγκοινωνιών!»

Φωτιά σε λεωφορείο (φυσούνα) Νο 6 μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr