Κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΦΩΤΟ

Κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΦΩΤΟ

Φοιτητικές Ειδήσεις: Έβαλαν τους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις δίπλα από το σημείο όπου έπεσε τμήμα της οροφής.

Κατάρρευση τμήματος οροφής σημειώθηκε την Παρασκευή σε κτίριο του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί. Δηλώνει επίσης πως δεν έγινε εν ώρα μαθήματος. Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι είναι αδιανόητο κι επικίνδυνο για τους φοιτητές να επιτρέπουν την διεξαγωγή εξετάσεων και μάλιστα ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου.


Αναλυτικά όλα όσα αναφέρονται στην απόφαση του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών:

«Το Σάββατο 4/2 φοιτητές του Τμήματός μας έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα της Δυναμικής, στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης δίπλα σε μπάζα από κομμάτι της οροφής που είχε καταρρεύσει! Καταγγέλλουμε το γεγονός, είναι αδιανόητο κι επικίνδυνο για τους φοιτητές και τους επιτηρητές τους να βρίσκονται σε τέτοιο χώρο. Προκλητικές είναι και οι δηλώσεις του Πρύτανη που ανέφερε ότι είχαν παρθεί όλα τα μέτρα αφού… «είχαν τοποθετηθεί κορδέλες για να μην καθίσει κάποιος εκεί».

Άλλο ένα εμπόδιο προστίθεται στα πολλά άλλα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Από τις τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό του Τμήματος και τα διδακτικά κενά που αφήνουν, μέχρι τη δυσκολία ακόμη και στο να βρούμε καθηγητή να μας αναλάβει στη διπλωματική, κι από τα ΑΠ που δεν μας χωράνε κάνοντάς μας θεατές του ίδιου έργου στην αρχή κάθε χρονιάς με φοιτητές να κάθονται στα σκαλάκια, μέχρι τις τεράστιες δυσκολίες μας να βγάλουμε τον μήνα λόγω της αύξησης των ενοικίων και του κόστους ζωής, το μόνο που μας λείπει είναι να ανησυχούμε και για το αν θα φύγουμε ακέραιοι από την εξέταση ενός μαθήματος!

Μαζί με το ταβάνι… καταρρέει και το αφήγημα του “εξωστρεφούς πανεπιστημίου” που μας θέλει χειροκροτητές στο ότι «το τμήμα των Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, μόνο του, φέρνει το 30% του ερευνητικού προϋπολογισμού». Τέτοιες δηλώσεις πληθαίνουν μετά και την πρόσφατη συμφωνία του τμήματος με την ΕΑΒ για την κατασκευή drone και στόχο έχουν να μας γεμίσουν προσδοκίες για την αναβάθμιση των σπουδών μας, συναινώντας σε αυτό τον σχεδιασμό. Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε, αφού αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι τα χρήματα αυτά επενδύονται για τις ανάγκες και μόνο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε καμία περίπτωση δεν αξιοποιούνται στα πλαίσια των αναγκών μας για ασφαλείς σύγχρονες υποδομές, για αναβάθμιση των εργαστηρίων μας, για βελτίωση των συνθηκών σπουδών μας.

Οι φοιτητές τους το κάνουμε ξεκάθαρο: δεν δεχόμαστε με σταυρωμένα χέρια ό,τι η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει σαν “κανονικότητα”, σαν κάτι “τυχαίο”. Μέσα από τον Σύλλογό μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας.

Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε το Τμήμα να τοποθετηθεί αμέσως.

Διεκδικούμε:

  • να μη διεξαχθεί καμία εξέταση στον χώρο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να μελετηθεί η στατικότητα της οροφής,
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αναβάθμιση των υποδομών μας

Καλούμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 6/2 στον Πρόεδρο του Τμήματος».

Τι απάντησε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Ο κ. Χρήστος Μπούρας αναφέρει για το συμβάν πως αυτό συνέβη την Παρασκευή, σε ένα αμφιθέατρο κάτω από τη βιβλιοθήκη και μέσα στις επόμενες ημέρες η οροφή θα διορθωθεί. Το συμβάν δεν έγινε εν ώρα μαθήματος. Η φωτογραφία είναι από εξετάσεις που έκανε το Τμήμα Μηχανολόγων στο Αμφιθέατρο και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα. Είχαν τοποθετηθεί δηλαδή κορδέλες για να μην καθίσει καποιος εκεί κλπ και δεν έγινε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αναφέρει ο Πρύτανης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΦΩΤΟ

Κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΦΩΤΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr