Πανεπιστήμιο Πατρών: Θεατρική Παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο»

Ένα αγαπημένο και απόλυτα επίκαιρο έργο, το «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, θα παρουσιάσουν οι μαθητές του θεατρικού ομίλου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2014», τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014, στις 20.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου.

Το «Υπάρχει και Φιλότιμο» γράφτηκε από το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου το 1950 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο πριν από περίπου 50 χρόνια από τον Αλέκο Σακελλάριο και την Φίνος Φιλμ με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα στον κεντρικό ρόλο του Μαυρογιαλούρου και την Νίκη Λινάρδου στον ρόλο της κόρης του. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο και στο θέατρο, στην σκηνή του Βεργή και του Άλφα.

Το έργο, που παραμένει αξεπέραστο εδώ και τόσα χρόνια, θίγει τα κακώς κείμενα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και, όπως δυστυχώς φαίνεται, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά στη συμπεριφορά των πολιτικών μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Την παράσταση, όπου τη μουσική έχει γράψει ο Περικλής Παπαδόπουλος, έχουν επιμεληθεί σκηνοθετικά οι Μαρία Φιλοσόφου και Παναγιώτης Γάκης. Την εκδήλωση διοργανώνει μαζί με τον Θεατρικό Όμιλο Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πατρών η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr