Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Εφορεία και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας Βασίλειου Μαρμάρα.

Ο Βασίλειος Μαρμάρας διετέλεσε Πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης από το 1983 έως το 2005 και με την αποτελεσματική και καίρια αρωγή του βοήθησε στην ουσιαστική ανάπτυξη της. Από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Ποιος ήταν ο Βασίλης Μαρμάρας

Ο Βασίλης Μαρμάρας ήταν ομότιμος Καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν πτυχιούχος, διδάκτορας και Υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί στα Πανεπιστήμια του Marburg της Γερμανίας και του Harvard των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το διδακτικό του έργο, εντάσσονταν στην περιοχή της Kυτταρικής και της Μοριακής Bιολογίας. Έχει συγγράψει αρκετά σχετικά βιβλία για χρήση των φοιτητών. Ήταν ακαδημαϊκός υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων του προγράμματος "Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες" και στις θεματικές ενότητες, "Δομή και λειτουργία του κυττάρου", "Γενετική" και "Πλανήτης γη" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε κατά καιρούς μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών, όπως στο Pasteur, στο ΙΚΥ, στο ΔΙΚΑΤΣΑ, στο ΕΓΣΕ -Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Έρευνας- την Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια, πρόεδρος του ΙΧΘΥΚΑ κτλ. Είχε χρηματίσει Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Λαμπροπούλου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Φεύγοντας για την αιωνιότητα, άφησε πίσω του ένα γιο.

Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που πήρε πτυχίο με 9.93 - Τι σπούδασε

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr