Φοιτητής καταγγέλλει ότι βρήκε γυαλί στο φαγητό της σίτισης (ΦΩΤΟ)

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητής καταγγέλλει ότι βρήκε γυαλί στο φαγητό της σίτισης (ΦΩΤΟ)

Γυαλί στο φαγητό του βρήκε φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών στη σίτιση του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

«Έχω καλέσει τους φοιτητές μας με σχετικές ανακοινώσεις και τους καλώ και πάλι μέσω της εφημερίδας σας, εάν βρίσκουν κάτι μέσα στο φαγητό τους ή δεν τους αρέσει κάτι να μας το καταγγέλλουν ώστε να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα» είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, με αφορμή την καταγγελία φοιτητή ότι βρήκε γυαλί μέσα στο φαγητό του.

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η καταγγελία του φοιτητή όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

«Τζάμι το φαγητό και σήμερα» σημειώνει περιπαικτικά σε ανάρτησή του φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέροντας ότι το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκε στο φαγητό του -πένες αλά κρεμ- ένα κομμάτι γυαλιού. Μάλιστα την αναφορά του τη συνόδευε με σχετικές φωτογραφίες.

Κάτω από τη δημοσίευσή του προστέθηκαν μεμονωμένα σχόλια από άλλους φοιτητές.

-«Πριν δύο χρόνια είχα βρει κεφάλι από πριτσίνι (για όσους δεν ξέρουν είναι σιδερένιο κεφάλι περίπου σαν αυτό της βίδας) μέσα σε μακριά μακαρόνια. Από τότε προτιμώ να τρώω πένες… Μάλλον ούτε πένες θα ξαναφάω…».

-«Μου ‘χει τύχει να μασήσω υφή τζαμακιου / γυαλιού… τώρα κατάλαβα τι ήταν… έλεος πια. Μάλλον συχνά τυχαίνει όχι απλώς μια φορά».

Ο πρύτανης

Ο κ. Μπούρας, που γνώριζε για τη σχετική καταγγελία, ανέφερε στην «Π», «Αναζητήσαμε τον συγκεκριμένο φοιτητή που έκανε την καταγγελία, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Το Πανεπιστήμιό μας έχει τεχνολόγο τροφίμων και ελέγχει τα πάντα. Αν όμως δεν έχουμε τεκμήρια, δεν μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις στον ανάδοχο του έργου».Ωστόσο, από τη μελέτη της φωτογραφίας που έκανε ο τεχνολόγος τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για γυαλί, αλλά για κάτι καμένο.

«Καλώ όποιον φοιτητή βρίσκει κάτι στο φαγητό του να το πηγαίνει στην υπηρεσία ώστε να ελέγχουμε τι είναι και φυσικά να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα». Πάντως οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στην εστία. Αντίθετα, έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους και στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που είχε πραγματοποιήσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τακτικές αναρτήσεις για το φαγητό κι αυτό με προβληματίζει. Παρακαλώ πολύ όποιον φοιτητή έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο ή έχει εντοπίσει κάτι, να μας το φέρει για να παρέμβουμε. Χωρίς τεκμήρια, επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παρέμβουμε» καταλήγει ο πρύτανης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.