Ποδηλατικός Μάιος Πανεπιστημίου Πατρών

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, με εκκίνηση από το λιμάνι της Ναυπάκτου και ώρα 10:30 πμ., θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ποδηλατικός Αγώνας του Πανεπιστημίου Πατρών, διαφόρων κατηγοριών, με τίτλο «Η Γέφυρα μας Ενώνει», στη διαδρομή Ναύπακτος-Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της Γέφυρας. Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια.

Την ίδια ημέρα και ώρα 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα δοθεί επίσης η εκκίνηση της 5ης Ποδηλατικής Βόλτας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Πάμε με Ποδήλατο», στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, ενήλικες και παιδιά (τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς τους). Η διαδρομή της ποδηλατικής βόλτας για το κοινό θα περιλαμβάνει τη διαδρομή Πανεπιστήμιο Πατρών-πλατεία Γεωργίου (μέσω οδού Πανεπιστημίου).

Τον Ποδηλατικό Αγώνα και Την Ποδηλατική Βόλτα στηρίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ο Δήμος Ναυπάκτου, ο Δήμος Πατρέων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ποδηλατικά σωματεία της περιοχής μας όπως οι «ποδηλάτρες», η δράση «πιάνω τη ζωή απ’ το τιμόνι» κ.ά.


Οι ποδηλατικές δράσεις είναι αφιερωμένες και στην Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (8 Μαΐου) και υπάρχει συνεργασία των πανεπιστημιακών ποδηλατικών δράσεων με τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑ ΜΑ). Επίσης, στο χώρο του τερματισμού, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στην πλατεία Γεωργίου, θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία από το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών-Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και το σύλλογο ΑΣΠΠΑ ΜΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr