Επίσκεψη εκπροσώπων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επίσκεψη εκπροσώπων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσκεψη εκπροσώπων από τα κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια στη χώρα μας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και να εδραιωθούν οι ήδη υπάρχουσες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στο πρόγραμμα συνεργασίας Ελληνικών Πανεπιστημίων με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (IAPP Greece).


Στο πλαίσιο της παραπάνω επίσκεψης, εκπρόσωποι των Αμερικανικών Πανεπιστημίων θα επισκεφθούν και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την εδραίωση συνεργασιών με πολλαπλά οφέλη στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και να επισημοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες. Μία επίσκεψη που έχει χαρακτηριστεί και από τις δύο πλευρές ως ορόσημο στην επιβεβαίωση της συνεργασίας των δύο χωρών, με την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ αυτή τη φορά στον τομέα της Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 70 πρυτάνεις, κοσμήτορες και καθηγητές, εκπροσωπώντας 30 πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και οι αριθμοί υποδηλώνουν από μόνοι τους το μέγεθος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, η πολυαναμενόμενη επίσκεψη συμβολίζει κάτι περισσότερο από αυτό. «Είναι μία πραγματικά ιστορική επίσκεψη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία πανεπιστημίων των ΗΠΑ σε άλλη χώρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Shanna Dietz Surendra. Υπογράμμισε, μάλιστα, το γεγονός ότι πρόκειται για συνεργασίες με όλα τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια και άρα ότι διευρύνεται ο κύκλος όσων θα μπορούν να επωφεληθούν από τις σχέσεις των Ιδρυμάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Τα 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία των αμερικανικών πανεπιστημίων που θα έρθει στην Ελλάδα θα αποτελείται από εκπροσώπους των εξής πανεπιστημίων:

 1. California Polytechnic State University
 2. Carnegie Mellon University
 3. Columbia University
 4. George Mason University
 5. Harvard University
 6. Indiana University
 7. Johns Hopkins University
 8. Joliet Junior College
 9. Lehigh University
 10. Michigan State University
 11. Ohio Northern University
 12. Princeton University
 13. Roger Williams University
 14. Rutgers University
 15. Stockton University
 16. Tufts University
 17. University of Alabama
 18. University of California, Berkeley
 19. University of Cincinnati
 20. University of Delaware
 21. University of Illinois at Urbana-Champaign
 22. University of Kentucky
 23. University of South Alabama
 24. University of Southern California, Viterbi School of Engineering
 25. University of Texas - Health Science Center
 26. Wayne State University
 27. Widener University
 28. William & Mary
 29. Yale University
 30. York College of Pennsylvania

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr